"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 22 aprilie 2011

Secuizarea românilor prin religie

Am primit mai zilele trecute o broşură veche, pe pagina de gardă a căreia un cititor inimos a scris: „Iubite şi stimate domnule Vadim Tudor, senator al României, vă rog să primiţi această broşură cu multă plăcere şi cu toată dragostea, cu rugămintea să o publicaţi cu litere de-o şchioapă în revista noastră «România Mare»“. Semnătura omului e indescifrabilă, dar asta contează mai puţin. Mica lucrare se intitulează ,,Secuizarea românilor prin religie“ şi a apărut sub egida ASTRA, la Cluj, în 1927, sub semnătura lui Sabin Opreanu. Ea beneficiază de o prefaţă a marelui nostru geograf George Vâlsan. Citind-o, am înţeles mai bine cum s-a ajuns la eliminarea elementului etnic românesc din judeţele problematice Harghita şi Covasna. Dacă pe timpul Imperiului Austro-Ungar, ungurii au declanşat un proces tenace şi riguros, cu aparenţe constituţionale - după decembrie 1989, românii care au mai rămas în această zonă au fost de-a dreptul terorizaţi, ameninţaţi cu moartea, expulzaţi de pe pămînturile moşilor şi strămoşilor lor. Zguduitorul raport întocmit de Parlamentul României, în 1991, a rămas fără urmări, ceea ce arată cumplita slăbiciune a factorilor Puterii de la Bucureşti. Iar dacă noi îndrăznim să amintim de toate aceste practici ilegale născătoare de drame, în propria noastră ţară, sîntem reduşi la tăcere, prin calificativul de „extremişti“. Îţi vine să înnebuneşti, nu alta! Îi rugăm pe aceşti împăciuitorişti de ocazie, orbi şi surzi la durerile românilor, să ne indice ei o modalitate eficientă de a opri decimarea elementului românesc din unele zone ale Transilvaniei. Pînă atunci, aşa-zisul nostru extremism salvează ce se mai poate salva din această ţară, pe care o paralizează străinii şi o ucid cu inconştienţă „cozile de topor“ româneşti.

CORNELIU VADIM TUDOR
(Text reprodus din „România Mare“, nr. din 7 mai 1993)

http://www.romare.ro/pentru-improspatarea-memoriei/secuizarea-romnilor-prin-religie.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu