"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




miercuri, 26 ianuarie 2011

Turul Ciclist al... Ţinutului Secuiesc (?!)

Pentru împrospătarea memoriei

Partidul România Mare atrage atenţia cu privire la escaladarea politicii separatiste a iredentismului maghiar. Ultima provocare a şovinilor unguri este organizarea, în inima Transilvaniei româneşti, a unui Tur Ciclist al... Ţinutului Secuiesc (?!).



Cine a organizat o astfel de acţiune, folosind o denumire care nu există în topografia României, ci utilizează o formulă de pe timpul Diktatului de la Viena? Am aflat cine e în spatele acestei manifestări, care n-are nici o legătură cu sportul, ci reprezintă o expresie a delirului separatist al unor horthyşti întîrziaţi: Direcţia pentru Sport a Judeţului Harghita, Primăria Miercurea Ciuc, Consiliul Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Covasna. Aşadar, totul pe plan local, cu aspect de enclavă. Nici o legătură cu forurile centrale. Nici măcar cu Federaţia Română de Ciclism, care, contactată de un deputat PRM, a comunicat că nu este implicată în nici un fel. Este limpede că avem de-a face cu o lucrătură sinistră: un Tur Ciclist al unei Ungarii miniaturale, în centrul României! Cine participă? Sportivi din 15 ţări. Exact aceiaşi care iau parte şi la Turul Ciclist al României. Fireşte, rutierii n-au nici o vină, pentru ei orice tur ciclist reprezintă un bun prilej de verificare a potenţialului competiţional şi de pregătire în vederea altor întreceri. Vina, exclusivă, le aparţine minţilor bolnave ale teroriştilor din conducerea Judeţelor Harghita şi Covasna, care, prin atragerea unor sportivi de peste hotare, încearcă internaţionalizarea obsesiei lor şi popularizarea noţiunii "Ţinut Secuiesc".De ce tîrăsc ei sportul în mocirla acestei politici anacronice şi periculoase, care seamănă vrajbă şi ură? Poate ne vor răspunde organele Statului Român, care, în frunte cu SRI, SIE şi Poliţie, dorm pe ele de 18 ani.În acest context, este regretabilă asocierea unei instituţii oficiale - Radio România - care face propagandă manifestării respective, pretinzînd că are un "parteneriat" cu organizatorii. Cum e posibilă atîta inconştienţă? Am auzit voci care spun că totul este deliberat, avînd în vedere că şefa postului public de Radio a fost propusă şi susţinută pentru acea funcţie de către PNL, partener de guvernare cu UDMR. Aşteptăm, totuşi, un răspuns din partea conducerii Radiodifuziunii Române. Şi mai aşteptăm şi cercetarea penală a aşa-zişilor organizatori, care au adus o gravă atingere Constituţiei României şi au deschis, în inimile multor români, răni pe care le credeam cicatrizate.
CORNELIU VADIM TUDOR

5 august 2008

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=11148&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu