"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




luni, 8 noiembrie 2010

Adrian Păunescu a fost înmormîntat, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală

Comunicat de Presă


Marele poet al românilor, Adrian Păunescu, a fost înmormîntat duminică, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală. Slujba de înmormîntare a fost oficiată la Biserica Boteanu, după care Adrian Păunescu avea să-şi găsească locul de veci pe Aleea Scriitorilor, acolo unde se află şi mormintele lui Mihai Eminescu, George Călinescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labiş, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, George Coşbuc, Eugen Barbu, Zaharia Stancu, Liviu Rebreanu, Marin Preda ş. a.

Slujba de înmormîntare a fost oficiată de un sobor de 13 preoţi, condus de Episcopul Vicar Varlaam Ploieşteanul. Printre preoţi s-au aflat Emil Nedelea Cărămizaru, de la Biserica Sf. Gheorghe, din Bucureşti, şi Doru Ghiaja, Parohul Catedralei din Tg. Mureş, unde Adrian Păunescu a poposit de mai multe ori cu opera sa de suflet - Cenaclul "Totuşi iubirea", poetul fiind unul dintre ctitorii acestui lăcaş de cult. În timpul slujbei a fost citit un Mesaj de condoleanţe trimis de Patriarhul Daniel familiei îndoliate. Sicriul a fost urcat pe o scenă special amenajată. Acolo se aflau membrii familiei marelui dispărut: soţia sa Carmen, fiicele Ana-Maria şi Ioana, Andrei, fiul cel mare.

Domnul Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, preşedintele Partidului România Mare, a adus un cald omagiu ilustrului dispărut, cel care i-a fost ca un adevărat frate. Zeci de mii de persoane au făcut un culoar în faţa porţii Bisericii din Cimitirul Bellu.

Memoria lui Adrian Păunescu a fost evocată, de asemenea, în cuvinte emoţionante, de Mihai Cimpoi şi Gh. Duca, preşedintele Uniunii Scriitorilor şi, respectiv, al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, Varujan Vosganian, Victor Socaciu, acad. Dan Berindei, Nicolae Dabija, Adam Puslojici, Marius Tucă.

Un detaşament al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a tras trei salve de armă în onoarea poetului, decorat, în anul 2003, de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Începînd de joi, mii de oameni au venit la sediul Uniunii Scriitorilor şi, apoi, la Atheneul Român, pentru a-i aduce un ultim omagiu marelui poet. Au ţinut să fie alături de familie fotbaliştii de la Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti, cărora Adrian Păunescu le-a scris imnurile.

Printre cei care au trecut în aceste zile pe la catafalcul lui Adrian Păunescu s-au aflat personalităţi ale vieţii culturale, artistice şi sportive, precum şi un număr mare de politicieni. Domnul Corneliu Vadim Tudor a fost atît la Uniunea Scriitorilor, cît şi la Atheneul Român. Tribunul a fost însoţit de Marius Marinescu, Codrin Ştefănescu, Victor Iovici, Florin Simion, Dumitru Avram, Irina Loghin, Ruxandra Lungu, Mihaela Ionescu.

http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=9740&format=html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu