Domnule euro-parlamentar Corneliu Vadim Tudor,
Din partea d-lui ing. agr. Duţă Marin, domiciliat în Ploieşti, Str. Cameliei nr. 21-B, bloc 138, ap. 33, preşedintele Societăţii Agricole Inoteşti din comuna Colceag, jud. Prahova (înscrisă legal în Registrul Special al Societăţilor Agricole de pe lîngă Judecătoria Ploieşti, la nr. 14/1991), vă informez următoarele:
În data de 9 martie 2011, în jurul orelor 10, dl. ing. Duţă Marin a fost ridicat cu forta, fără explicaţii şi documente justificative, de 3 persoane civile necunoscute - dar probabil aparţinand Poliţiei - în timp ce aştepta să intre într-o audienţă la Parchetul Ploieşti, după care a fost transportat cu o maşină particulară şi internat forţat, abuziv şi ilegal, la Spitalul Psihiatric de la Voila, jud. Prahova, unde este ţinut sub cheie, lipsit de libertate. Nu a fost informat nici azi, 16 martie, cine, de ce şi prin ce act decizional al vreunui organ al Justiţiei Române îl reţine în Spitalul Psihiatric de la Voila. Dacă ar fi fost o acţiune penală, internarea la Psihiatrie a învinuitului se putea decide numai după începerea cercetării penale, ceea ce aici nu este cazul. Nu i s-a permis nici măcar să-şi anunţe familia - ori vreun avocat - , care l-a căutat 24 de ore la Morgă, prin spitale, la Poliţie. Abia după insistenţele rudelor de a-l declara dispărut, la Poliţie li s-a adus la cunoştinţă internarea lui la Voila. Soţia a clacat psihic şi s-a aflat un timp sub îngrijire medicală.
În această situaţie abuzivă şi ilegală, dl. ing. Duţă Marin refuză orice tratament – mai ales medicamentos – şi orice hrană, făcînd greva foamei, atît ca formă de protest, dar şi ca măsura preventivă legată de temerea unei otrăviri, drogări sau manipulări a personalităţii şi sănatăţii sale cu medicamente şi terapii specifice. Menţionez că azi, 16 martie, a intrat în a 8-a zi de grevă a foamei.
În calitate de colaborator, angajat la societatea agricolă, am fost rugat de dl. Duţă Marin să vă transmit această informare, cu solicitarea de a întreprinde demersurile ce vi le permite calitatea de europarlamentar, precum şi în calitate de om de presă şi preşedinte de partid politic, pentru a solicita cercetarea şi soluţionarea acestei situaţii atît sub aspect de legalitate, oportunitate, risc social, cît şi sub aspectul riscului de deteriorare a sănătăţii din cauza grevei foamei.
Menţionez că dl. ing. Duţă Marin, în vîrstă de 69 de ani, este un profesionist – practician, dar şi teoretician – şi un patriot, fiind, de asemenea, iniţiatorul, autorul şi coautorul real al unor Legi aprobate în Parlament în perioada 1990-1997 privind agricultura, ţărănimea, pensionarii din mediul rural, Legi ale căror efecte benefice se văd şi azi.
Este de menţionat că, în numeroase acţiuni în Justiţie, dl ing. Duţă Marin a încercat, încă din 1990, să obţină dreptatea pentru foştii membri ai CAP Inoteşti, CAP Colceag, CAP Parepa, jud. Prahova, ale căror patrimonii – parţial sau total – trebuiau să le revină lor şi moştenitoarei de drept a acestor unităţi, Societatea Agricolă Inoteşti. Acest lucru nu s-a concretizat, din cauza abuzurilor şi acţiunilor falsificatoare, jafului, furtului şi distrugerii acestui patrimoniu de către administraţia locală, sprijinită sau acoperită, intenţionat ori din ignoranţă, de persoane şi organe superioare ierarhic. Acţiunea de reţinere sub această formă este interpretată de dl. ing. Duţă Marin nu numai ca o formă de intimidare, ci – mai ales - ca un mijloc de a i se bara posibilitatea şi dreptul de a se adresa Justiţiei. Membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Agricole Inoteşti mi-au cerut să vă menţionez că acţiunile în Justiţie, reprezentate legal de preşedintele societăţii, ing. Duţă Marin, au susţinerea deplină a Consiliului şi a asociaţilor societăţii, aceştia avînd adesea, în unele cazuri, coparticipare personală.
O informare şi o solicitare asemănătoare am transmis azi şi domnilor miniştri ai Justiţiei şi Sănătăţii, precum şi doamnei procuror general Laura Codruţa Kövesi (în data de 11 martie a.c.), dar în urma acestor demersuri, legate de o situaţie de urgenţă, nu am obţinut nici o reacţie.
Dl. ing. Duţă Marin poate fi contactat pentru alte detalii la Spitalul Voila, Pavilionul 3, la telefonul 0244-335.161 sau 335.162.
Cu stimă,
Ing. DAN STĂNESCU,
Secretar al Consiliului Municipal PRM Ploieşti
16 martie 2011
http://www.ziarultricolorul.ro/index.php/special/3-special/133-epistol-scris-cu-cerneala-ochilor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi pare rau, dar trebuie sa recunosc, pana in acest moment n-am stiut despre soarta acestui om, chiar daca sunt membru in organizatia PLOIESTI. Nu am avut ocazia sa asist la o dezbatere sau o discutie intr-un cerc restrans despre ce i s-a intamplat acestui om, coleg de partid. PACAT ca suntem surzi, insensibili si ne aratam neputinciosi la suferintele semenilor, colegilor si napastuitilor sortii.
RăspundețiȘtergere