"Acest BLOG este creatia integrala a doamnei Ruxandra Lungu , fosta presedinta OFRM 2009-2014 si a domnului Ing Florin Chiriac, simpatizant PRM.
In continuare vom publica articole de interes general, informatii despre PRM, comunicate de presa, primite direct de la "sursa", rubrica "Saptamana pe scurt" din revista Romania Mare, diverse materiale .

Va multumim pentru suportul acordat !"




Colectivul de administratori ai blogului http://www.corneliuvadimtudor.blogspot.com/




vineri, 3 februarie 2012

Preşedintele PRM va fi invitatul postului B1 TV !


                     Astăzi, 4 februarie, între orele 11 şi 12 (aşadar, la prînz), preşedintele PRM va fi invitatul postului B1 TV. Nu rataţi! Dezvăluiri minunate!

Ziarul TRICOLORUL, nr 2382 / 04.02.2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 2002 (II)


Este suficient să citim declaraţiile unor membri de seamă ai UDMR, ca şi ale altora mai puţin importanţi, să parcurgem documentele publice, pe care le-au tipărit şi semnat în ţară sau străinătate, pentru a înţelege că UDMR este continuatoarea vechilor organizaţii şovine antiromâneşti, ca EMKE, în Secolul XIX, sau ca acelea de extremă dreaptă din Ungaria totalitară dintre cele două războaie mondiale, care a fost un factor destabilizator în Europa Centrală şi un duşman făţiş al Statului Român.
Discursul UDMR este tot cel vechi, revizionist şi agresiv, vizibil sau brutal antiromânesc, în ciuda unor formule de împrumut preluate din vocabularul noilor democraţii occidentale.
O realitate indiscutabilă este, însă, că UDMR a ştiut să lucreze cu personalităţi ş instanţe politice occidentale, obţinînd de la ele influenţarea politicii Statului Român, reuşind, printr-un joc politic dublu, de declaraţii democratice moderne, pe de o parte, şi de fapte din sfera extremismului, pe de alta, să cîştige teren pentru minoritatea maghiară şi dezideratele ei. E vorba de un lobby extern persistent şi tenace. Imaginea de export, pentru Europa, este cea democratică, cealaltă faţă, cea reală, pe care o văd românii în Harghita şi Covasna sau la tribuna Parlamentului, este dispreţuitoare faţă de normele europene şi primitivă.
Totodată, UDMR a reuşit să se impună, ca aliat, datorită ignoranţei culturale şi istorice a unor politicieni români, iar, din cauza duplicităţii şi trădării altora, să ajungă chiar la guvernarea României.
UDMR şi-a impus, treptat, sărbătoarea naţională, 15 martie 1848, autorităţilor româneşti, deşi revoluţia maghiară a pătruns mai tîrziu în Transilvania şi a fost duşmănoasă faţă de idealurile româneşti şi europene, ucigînd peste 40.000 de români. UDMR a reuşit, totodată, să scoată parţial de sub autoritatea Statului Român două judeţe, Harghita şi Covasna, prin presiuni politice, lobby extern, acte legislative capitularde şi ticăloase pe toate planurile. UDMR este, în 2002, un organism politic susţinut de Guvernul României, care urmează directivele Budapestei.
Politica UDMR în România este o politică prioritară pentru guvernul Ungariei, deoarece miza Transilvaniei a rămas pentru politicienii unguri mereu una simbolică, la fel de importantă precum Coroana Sfîntului Ştefan.
Partidul România Mare, preşedintele său, Corneliu Vadim Tudor, şi revista „România Mare” au monitorizat tot timpul acţiunile de destabilizare, ostile Statului Român, iniţiate de UDMR, considerînd că românii şi maghiarii pot duce o viaţă paşnică în Transilvania, fără instigările acestei Uniuni animate de idealul anacronic al „Ungariei Mari” şi al supremaţiei ungureşti.
Această Carte neagră a UDMR, perfectibilă, vrea să fie un avertisment pentru toţi românii, pentru elita politică şi culturală din România.
UDMR, ca partid politic neînregistrat, ca partid parlamentar, este o organizaţie ilegală, care supravieţuieşte prin ignoranţa şi complicitatea celor care trag foloase de pe urma ei. Aidoma tuturor organizaţiilor teroriste, UDMR trebuie să fie scoasă în afara legii, pînă nu va fi prea tîrziu şi pînă ce starea de spirit pe care a creat-o şi o întreţine nu va provoca un conflict major în zonă, conflict de care Europa civilizată n-are nevoie.

* * *

SĂ COMPLETĂM CARTEA NEAGRĂ A U.D.M.R.

Această monitorizare a acţiunilor antiromâneşti comise de U.D.M.R., din decembrie 1989 pînă în martie 2002, a fost postată şi menţinută pe Internet pînă prin 2003. Apoi, din motive necunoscute, nu a mai fost continuată. Analiza conţinutului textului şi unele declaraţii publicate în revistele Partidului România Mare ne determină să credem că această Carte neagră a U.D.M.R. a fost realizată şi publicată de către P.R.M. Între timp, cele mai multe previziuni enunţate în acel text s-au adeverit, iar alte nenumărate acţiuni periculoase pentru România au fost realizate cu deplină uşurinţă, fără să fie contracarate în nici un fel de către autorităţile îndrituite ale statului. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

 Ziarul TRICOLORUL, nr 2382 / 04.02.2012

joi, 2 februarie 2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 2002 (I)

2002

Ianuarie

Luna este dominată de probleme legate de eliberarea legitimaţiei de maghiar, de apropierea recensămîntului populaţiei şi de semnarea protocolului de susţinere, în  continuare, în Parlament dintre PSD şi UDMR.
4 ianuarie – Etnicii maghiari se interesează de procedura legală pentru obţinerea legitimaţiei de maghiar. Bela Marko declară că, în acest scop, va funcţiona un comitet format din 27 de persoane, reprezentanţi ai UDMR, bisericilor şi ai societăţii civile, conform memorandumului de aplicare a legii semnat la sfîrşitul anului 2001 la Budapesta de premierii României şi Ungariei.
11 ianuarie – Premierul Adrian Năstase cere prefecţilor să nu permită înfiinţarea, în teritoriu, de birouri pentru eliberarea legitimaţiilor de maghiar.
La Budapesta, în Parlamentul ungar, au loc discuţii aprinse privitoare la aplicarea legii statutului.
24 ianuarie – Au loc tratative PSD-UDMR. Preşedintele UDMR, Bela Marko, declară că, la cele 21 de centre teritoriale deschise de UDMR pentru consiliere şi formularea cererilor în vederea obtineriilegitimatiilor de maghiar, se prezintă zilnic 1.000-1.500 de persoane.
29 ianuarie – Se semnează Protocolul de colaborare PSD-UDMR, prin care UDMR obţine tot ce a cerut: retrocedare de bunuri şi imobile, înfiinţarea unor facultăţi şi licee numai în limba maghiară, separarea etnică şcolilor, folosirea liberă a simbolurilor altor state, obligativitatea cunoaşterii limbii maghiare de către poliţişti etc.

Februarie

Luna este dominată de acţiuni pentru pregătirea recensămîntului populaţiei, în care UDMR se implică în mod deosebit pentru a determina pe ceangăi să se declare maghiari, şi de comentarii, luări de cuvînt, conferinţe de presă pe tema protocolului de colaborare încheiat între PSD-UDMR.
1 februarie– Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Attila Kelemen declară: „După zbateri de 11-12 ani, UDMR îşi va vedea prin protocolul cu PSD visele sale împlinite: Liceul Bolyai Farkas din Tg.Mureş va avea statut de unitate cu predare numai în limba maghiară.”
Secretarul de stat Paul Postelnicu acuză UDMR că trişează cu Legea statutului maghiarilor, deoarece birourile de consiliere îşi depăşesc atribuţiile.
 3 februarie – La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor UDMR la Tîrgu Mureş, senatorul Verestoy Attila declară că el nu are nevoie de documente care să dovedească că este maghiar. Apare publicaţia lunară „Erdély Futár” – „Curierul ardelean” –, a Partidului Liber Democrat Maghiar, singura alternativă politică la UDMR.
6 februarie – Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti acceptă procesul introdus de PRM prin care se solicită desfiinţarea UDMR.
Grupul parlamentar al PRM din Camera Deputaţilor cere primului ministru să prezinte în Parlament o informare cu privire la protocolul încheiat cu UDMR, precum şi anexele  secrete ale acestuia.
9 februarie – Primarii din localităţile Sînmărtin şi Sîncrăieni, judeţul Harghita, sînt amendaţi cu 30 respectiv 25 milioane de lei de către Prefectura Harghita pentru că în birourile lor nu sînt expuse stema şi tricolorul României, ci harta Ungariei Mari, între graniţele căreia este inclusă şi Transilvania.
15 februarie – La Teatrul Naţional din Tîrgu Mureş se declanşează o grevă ca urmare a trecerii instituţiei din subordinea Ministerului Culturii în cea a Consiliului Judeţean Mureşşi a neplăţii salariilor. Exasperat, liderul sindical, actorul Nicolae Cristache, declară: „…Poate guvernul maghiar ne va ajuta, preluîndu-ne într-o formă sau alta”.
20 februarie – Liga Transilvania-Banat, organizaţie care militează pentru federalizarea României, sub masca autonomiei locale, iese din anonimat şi începe organizarea unor conferinţe de presă.
21 februarie – Pentru a combate intenţiile de declarare cu ocazia recensămîntului  a ceangăilor drept maghiari, asociaţia romano-catolicilor „Dumitru Mărtinaş“ dă un comunicat prin care arată că ceangăii nu sînt altceva decît români de religie catolică.

Martie

Dat fiind frustrarea pe care o resimt românii ardeleni ca urmare a semnării protocolului de colaborare PSD-UDMR, Partidul România Mare introduce la Senat o moţiune simplă semnată de 36 senatori PRM intitulată „Abandonarea Transilvaniei”.  Moţiunea este discutată în data de 7 martie şi, bineînţeles, respinsă cu 47 voturi pentru şi 69 voturi contra. Au loc discuţii privind modificarea Constituţiei, acţiune pe care Partidul România Mare o respinge, dat fiind pericolul ca, sub presiunea UDMR-ului, să se modifice articolul (1) al acesteia, care prevede că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
13 martie – Preşedintele Ion Iliescu îl graţiază pe unul dintre asasinii colonelului post-mortem Aurel Agache, ucis în centrul oraşului Tîrgu Secuiesc, în 22 decembrie 1989, după numai 253 de zile de privare de libertate.
15 martie –  La Cluj-Napoca, în paralel cu maghiarii care sărbătoreau cu steaguri rosu-alb-verde ziua naţională a Ungariei, primarul Gheorghe Funar, secretar general al Partidului România Mare, este sărbătorit, cu ocazia aniversării a 10 ani de cînd conduce capitala Transilvaniei, de către populaţia municipiului şi conducerea Partidului România Mare în frunte cu Corneliu Vadim Tudor.
25 martie – La Primăria din Tîrgu Mureş, se primesc telefoane de ameninţare cu bombe din partea unor etnici maghiari, motivate de neinscripţionarea bilingvă a numelui străzilor.

EPILOG

Faptele sînt întotdeauna grăitoare.
Schiţa cronologică a activitătii UDMR (1989-2002) evidenţiază, fără putinţă de tăgadă, că UDMR este o organizaţie cu faţadă democratică şi europeană, dar cu un cod dublu şi activităţi care-i contrazic declaraţiile, fiind, practic, o centrală care urmăreşte destabilizarea Statului Român, condiţia lui de stat naţionalşi, nu în ultimă instanţă, dezmembrarea lui. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2381 / 03.02.2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (LVII)


28 Februarie 1990. Zi de odihnă. Parcă celelalte cum au fost? Eugen Barbu şi Iosif Constantin Drăgan sînt în convorbiri de 7 ore încheiate, pentru a realiza împreună un film grandios. Patronul cu scenariul, Drăgan cu banii, ca producător. Vorbesc cu Răzvan Theodorescu, la telefon, să i se ia un interviu televizat lui Drăgan, fiindcă a doua zi, în zori, pleacă în Cehoslovacia. Trăim într-o înfloritoare perioadă a zvonurilor: aud, de pildă, că Emil Munteanu, de la „România liberă“, care acum mă înjură vijelios, a fost ofiţer de Securitate, dat afară pentru matrapazlîcuri. 

1 MARTIE 1990. Mărţişor! Cap de Primăvară, la strămoşi! Parcă o descătuşare miraculoasă vibrează în arbori şi în cuiburile păsărilor. Ce bine mă simt cu fiecare început de primăvară! Cît de mult iubesc florile curajoase care sparg, cu lancea lor firavă, calota de zăpadă! Ce reavăn şi frumos mirositor trebuie să fie pămîntul acum pe cîmp, pe dealuri şi munţi, cu brazde răvăşite de ghiocei, toporaşi şi zambile! Poate că nimeni n-a descris mai emoţionant ciclurile anotimpurilor, în toată literatura lumii, ca polonezul Reymont, în romanul „ţăranit, care a luat Premiul Nobel în anul 1924. L-am citit cu o plăcere nebună, în adolescenţă. Mă invită Barbu la plimbare. Mergem ce mergem, pe ruta obişnuită, de la Ceasul de lîngă Palatul Victoria, pînă la Statuia Aviatorilor, apoi ne întoarcem şi poposim la „Mărul de Aur” (pe care noi doi l-am salvat de la demolare, prin 1988, aşa e, dragi tovarăşi Alexandrina Găinuşă, Lina Ciobanu şi Silvestru Vîrtosu?!). Lume multă, febrilă. Aici, o slugă hoaţă, pe nume Nicolae Dascaliuc (un fel de şef de sală) se poartă urît cu noi - concret, nu face nimic, dar se uită cu duşmănie, probabil pentru că n-a putut să ne fure ani de zile, după cum îi dădea ghes inima. Bine că ne-a furat la nota de plată de azi, o ospătăriţă de-a lui, din pricina acesteia, de altfel, începînd scandalul. Plecăm scîrbiţi. Ne ducem la Restaurantul Chinezesc, din apropiere, unde se face curăţenie. Un tîrîie-brîu mucos în hol, strigă după mine: „Ceauşistule!“. Nu-1 bag în seamă. El nu are nici o vină, de vină sînt publicaţiile care l-au intoxicat, ca şi „Europa liberă”. O să-1 regretaţi voi pe Ceauşescu, proştilor! Pînă la urmă, ne întoarcem acasă. Bine că ne-am mai pus sîngele în mişcare şi am respirat aerul ăsta curat. Mă îngrijorează Barbu - nu mai aude deloc cu o ureche, i-a slăbit mult vederea, trebuie operat de cataractă, începe să uite tot mai des, nu ştiu ce-i cu el. Ajung, în sfîrşit. în searbădul meu apartament cu două cămăruţe. Unde o sta acum Silviu Brucan? Tot în „Casa pentru Istorie“, cum numea Lucia Hossu-Longin vila din str. Herăstrău nr. 6? Citesc revista ieşeană „Timpul“, unde sînt atacat foarte murdar, alături de Eugen Barbu şi Mihai Ungheanu. îi simt imediat orientarea: alături, se lăfăie poze şi interviuri cu Dorin Tudoran şi compania. Am crezut că această publicaţie, care şi-a tras abuziv numele ziarului unde lucrase Eminescu (numai că ziarul acesta din urmă apărea la... Bucureşti), este o foaie serioasă. De unde atîta seriozitate? Pe copertă a apărut o poză mare, din care reiese că pe zidurile Universităţii din Iaşi populaţia ar fi scris cu vopsea: „Gabriel Liiceanu - preşedintele României!”. N-ar fi primul ţigan, să ne gîndim numai la Răzvan Vodă, înscăunat de Mihai Viteazul pe tronul Moldovei şi imortalizat apoi de Haşdeu, în „Răzvan şi Vidra”. (Va urma)

CORNELIU VADIM TUDOR

Ziarul TRICOLORUL, nr 2381 / 03.02.2012

Un fluture pe lampa PDL, exclus din PRM: istericul sucevean Vasile Cerlincă


COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a afirmaţiilor sale, repetate, pe postul Bucovina TV, conform cărora va organiza un miting de sprijin pentru Gh. Flutur (?!), numitul Vasile Cerlincă a fost exclus din PRM. Trebuie să fie cineva nebun (sau cumpărat cu bani, ori diferite alte avantaje), să facă un miting în favoarea mafiotului Gh. Flutur, şeful PDL din jud. Suceava. Noi ştiam că acest absolvent de Şcoală Profesională, care a sufocat, pînă acum, conducerea partidului cu tot felul de mesaje de adeziune, este isteric - dar nu ne puteam imagina că e şi ticalos.
Aşadar, dacă vrea să facă mitinguri pentru Mafie, într-o vreme în care tot mai mulţi români strigă ,,Jos Mafia!", n-are decît, dar să le facă din PDL, nu din PRM.

BIROUL DE PRESĂ AL PRM
2 februarie 2012

Ziarul TRICOLORUL, nr 2381 / 03.02.2012

HOŢII TREBUIE ARESTAŢI, JUDECAŢI ŞI BĂGAŢI LA PUŞCĂRIE!


Anul 2012 este anul scriitorului Ion Luca Caragiale. La 30 ianuarie a.c. s-au împlinit 160 de ani de la naşterea lui Caragiale, în Cartierul Haimanale din Ploieşti, iar la 9 iunie a.c. va fi comemorat la 100 de ani de la moartea sa, la Berlin. Fiind anul Caragiale, komisarii străini şi liderii Regimului Băsescu-Boc le reamintesc românilor celebrele personaje şi întîmplări din opera marelui dramaturg. În ultimele zile ale lunii ianuarie a.c., a fost găsită scrisoarea pierdută, scrisoarea de intenţie, adusă la Bucureşti de delegaţia Fondului Monetar Internaţional (F.M.I.), Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.
Aceasta va fi semnată de Guvernul Boc V şi eternul guvernator al Băncii Naţionale, întotdeauna rezervă sigură de prim-ministru, conform sondajelor mincinoase şi analiştilor politici alogeni. S-a instituit codul portocaliu de alertă pe tot teritoriul României pentru găsirea scrisorii pierdute de komisari înaintea chefului, din 28-29 ianuarie a.c.,  de la Buşteni. Pe surse, s-a aflat că, prin noua scrisoare de intenţie, Regimul Băsescu-Boc solicită încă un împrumut de 1 miliard de euro, care să fie acordat ca ajutor de stat unei firme private străine, Roşia Montană Gold Corporation (R.M.G.C.) ca să poată începe jefuirea celui mai mare zăcămînt din lume de aur, argint şi metale rare. Înainte de pierderea scrisorii, delegaţia Băncii Mondiale a fost primită de preşedintele Băsescu, care a recunoscut că va fi luat împrumutul de 1 miliard de euro. Informaţia a fost confirmată de alogenul Gheorghe Gherghina, veşnicul secretar de Stat din Ministerul Finanţelor, sub toate guvernele, care a declarat că împrumutul de 1 miliard euro de la Banca Mondială este destinat, chipurile, să acopere deficitul bugetar de la sfîrşitul anului 2012, care s-ar putea să fie excedent bugetar. Curat murdar! Cei care vor decide împumutul de 1 miliard de euro de la Banca Mondială şi/sau ajutoare de la guvern pentru R.M.G.C., ca să jefuiască zăcămîntul de la Roşia Montană, trebuie să fie demişi din funcţii şi arestaţi imediat pentru subminarea economiei naţionale. Dintr-o altă scrisoare pierdută a Guvernului Boc V rezultă că în rezerva bugetară pe acest an a fost prevăzută o sumă uriaşă pentru finanţarea parteneriatului public-privat cu R.M.G.C. Acest parteneriat, între mafioţi, prevede următoarele: după închiderea minei de la Roşia Montană în anul 2006 (pentru prima dată în ultimii 5.000 de ani) la cererea expresă a R.M.G.C., sub pretextul că este nerentabilă, acum Guvernul României va finanţa exploatarea celui mai mare zăcămînt din lume de aur, argint şi metale rare, evaluat la peste 100 miliarde euro; este proiectată o exploatare de suprafaţă prin folosirea a 150.000.000 kg dinamită şi 200.000.000 kg cianură; vor fi dinamitate vestigiile arheologice unice în lume, monumentele istorice, bisericile, cimitirele, proprietăţile cetăţenilor; întregul zăcămînt, sub formă de concentrat miner va fi scos din România, iar Statul Român nu are acces la informaţiile privind bogăţiile extrase; Poporul Român nu are dreptul la nici un gram din zăcămîntul de la Roşia Montană; R.M.G.C. va plăti o redevenţă de numai 4% (cea mai mică din lume) şi numai pentru aur, celelalte cantităţi, inclusiv cel mai mare zăcămînt de wolfram de pe Planetă, sînt date gratuit mafiei internaţionale; în Bugetul Statului vor intra 0,6% din dividende, o nimica toată! Guvernanţii şi avocatul prezidenţial al R.M.G.C. mint cu neruşinare despre avantajele pentru Poporul Român şi Bugetul de Stat, care vor fi aduse de exploatarea cu cianuri şi jefuirea de către străini a celui mai mare zăcămînt din lume de aur, argint şi metale rare, aflat în cea mai veche exploatare minieră de pe glob, la Roşia Montană. În legătură cu proiectul R.M.G.C., trebuie întrebaţi preşedintele Băsescu şi premierul Boc: ce moştenire lasă ei urmaşilor noştri? O bombă ecologică pe o suprafaţă de 360 ha, plină cu cianuri, sau o comoară uriaşă, care să fie exploatată mii de ani?  Molipsindu-se de la unele personaje celebre ale lui Caragiale, preşedintele Băsescu a declarat public (în 31 ianuarie a.c.) că nu îl interesează aurul şi zăcămîntul de la Roşia Montană, ci numai cele 250 locuri de muncă. Curat murdar! În cazul în care Ministerul Mediului acordă avizul de mediu pentru proiectul R.M.G.C., va trebui ca Parchetul să treacă urgent la arestări pentru tentativă de genocid! Membrii Guvernului Boc V, care vor vota hotărîrea pentru începerea proiectului R.M.G.C., pot fi siguri că vor fi arestaţi şi judecaţi, iar averile lor trebuie confiscate! La manifestaţiile publice din toată ţara protestatarii scandează: Jos Băsescu! Demisia Guvernului! Alegeri anticipate! Salvaţi Roşia Montană! După trei săptămîni de proteste, preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc zic, la televizor, că vor dialog cu Poporul Român, care-i vrea plecaţi. Manifestanţii din ţară şi străinătate, liderii Opoziţiei şi moderatorii de emisiuni la radio şi televiziune trebuie să le adreseze celor doi cîteva întrebări obligatorii în legătură cu Roşia Montană: De ce sprijină interesele unei firme străine împotriva Poporului Român? Ce cantităţi de aur, argint, uraniu, wolfram şi alte metale rare există în zăcămîntul de la Roşia Montană? Care este valoarea zăcămîntului şi cît revine Statului Român? De ce Guvernul României nu alocă suma de 1 miliard euro pentru redeschiderea de către firme româneşti a exploatărilor miniere din Munţii Apuseni şi asigurarea a zeci de mii de locuri de muncă? De ce nu au sesizat Parchetul şi D.N.A. cu privire la marile acte de corupţie şi numeroasele infracţiuni în legătură cu proiectul R.M.G.C.? Cine sînt trădătorii de Neam şi ţară care jefuiesc bogăţiile naturale ale Poporului Român? Fiind anul Caragiale şi profitînd de viscolul din Sudul şi Estul României, premierul Emil Boc şi cîţiva miniştri s-au făcut că lucrează în locul firmelor care beneficiază de cele mai mari preţuri din Europa pentru deszăpezire şi nu le-au sancţionat, aşa cum nu i-am tras la răspundere nici pe cei vinovaţi de inexistenţa parazăpezilor, nici pe cei care au tăiat pădurile şi perdelele de protecţie. Premierul Boc riscă să fie sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că a dat cu lopata şi a încercat să deszăpezească numai o maşină de lux tamponată şi abandonată, iar pe celelalte le-a neglijat. Nu este prima dată cînd el a lucrat în zadar, crezînd că-i păcăleşte pe români. Aşa-i în anul Caragiale!  În timp ce la Davos se desfăşura întîlnirea anuală a şefilor de state, de guverne, de mari bănci şi mari firme din lume, preşedintele Băsescu s-a ascuns în Palatul Cotroceni, de frica manifestanţilor, care îl invitau insistent să iasă afară, iar premierul Boc s-a făcut că deszăpezeşte cu lopata o maşină şi a dat cîteva pahare cu ceai la şoferii blocaţi în trafic. Văzînd că manifestaţiile de protest ale românilor continuă şi pe gerul năpraznic de la sfîrşit de ianuarie a.c. şi început de februarie a.c., Guvernul Boc V, împreună cu komisarii străini de la F.M.I., Banca Mondială şi Comisia Europeană, au lansat zvonul că vor să mărească salariile şi pensiile cu 1%-5%. Echipa F.M.I. a spus că va permite această creştere, dar decizia aparţine guvernului. În ziua de 30 ianuarie a.c., liderii P.D.L., U.N.P.R. şi U.D.M.R. au mandatat Guvernul Boc V să mărească salariile bugetarilor şi pensiile cu pînă la 5% de la 1 aprilie a.c., ziua păcălelilor. Pe drumul de la Palatul Parlamentului la Palatul Victoria, premierul Boc a pierdut mandatul primit şi, în şedinţa extraordinară a Guvernului României, a anunţat că nu deschide robinetul pentru a da 10-100 lei/lună din banii tăiaţi bugetarilor şi pensionarilor în anul 2010. Regimul Băsescu-Boc, la porunca FMI, a luat, a tăiat 30%-70% din veniturile bugetarilor şi 10%-90% din pensii, sub pretextul crizei internaţionale, iar acum zice că intenţionează să le dea înapoi 1%-5% din ce a furat şi asta înseamnă creşterea negativă a salariilor şi pensiilor, în anul Caragiale. De la 1 aprilie a.c. creşterea salariilor şi a pensiilor va fi viceversa! Regimul Băsescu-Boc, în complicitate cu delegaţia F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, a urmărit să-i amăgească pe români pînă la 1 aprilie şi, mai ales, să abată atenţia cetăţenilor de la manifestaţiile publice de protest care continuă de 21 de zile, ajungînd şi la nivelul comunelor, după modelele din Piaţa Universităţii din Bucureşti şi din reşedinţele de judeţ, din numeroase municipii şi oraşe. Cei de la Putere (P.D.L., U.N.P.R., U.D.M.R. şi deputaţii minorităţilor etnice) şi Guvernul Boc V ştiu că prin Legea responsabilităţii fiscale nu se permit rectificarea Bugetului de Stat în primele 6 luni ale anului, şi nici majorarea salariilor şi pensiilor cu 6 luni înaintea alegerilor locale şi parlamentare. De asemenea, ei ştiu că în Bugetul de Stat pe anul 2012 komisarii străini nu au aprobat creşteri de salarii şi pensii. Cu toate acestea, cîteva zile s-au purtat tot felul de discuţii pe această falsă problemă. Fiind convinşi că stratagema le-a reuşit, reprezentanţii Guvernului Boc V i-au invitat pe cei din delegaţia F.M.I., Băncii Mondiale şi Comisiei Europene la o petrecere la Buşteni, unde au mîncat, au băut şi au jucat, întrecîndu-l în imaginaţie şi consumaţie pe Caragiale. Petrecăreţii s-au bucurat că Poporul Român suportă cu stoicism deciziile criminale puse în practică de Regimul Băsescu-Boc, precum şi dobînzile anuale de 3-4 miliarde euro. Televiziunile au prezentat imagini de la cheful bancherilor la Buşteni. Dacă inspectorii Curţii de Conturi sau ai băncilor străine din România ar face chefuri cu cei controlaţi ar fi daţi imediat afară din slujbe. Aşa-i normal. Opoziţia (P.S.D., P.N.L. şi P.C.) nu are curajul să-i informeze pe conducătorii F.M.I., Băncii Mondiale şi Uniunii Europene despre petrecerea de la Buşteni la care au participat activ funcţionarii lor şi să ceară aplicarea sancţiunilor cuvenite. După ce şi-au revenit, komisarii străini au fost primiţi, în 31 ianuarie a.c., de preşedintele Băsescu care, în anul Caragiale, trebuia să-i trimită să numere steagurile din Bucureşti şi să se oprească în Piaţa Universităţii, la ceas de seară. La Palatul Cotroceni, alogenul preşedinte şi komisarii străini, experţi în petreceri, au discutat degeaba despre creşterile salariale şi de pensii în Anul Caragiale. Înainte de a pleca la summit-ul de la Bruxelles de la sfîrşitul lunii ianuarie a.c., preşedintele Băsescu a ţinut un monolog televizat cu Poporul Român, pe care l-a înştiinţat că are în vedere achiziţionarea a 48 de avioane americane second-hand cu capac F-16, pentru modernizarea Armatei Române, precum şi recurgerea la noi şi uriaşe împrumuturi externe, pînă mai sunt bani pe piaţă. Socotelile sale au fost parţial modificate de acceptarea de către 25 de state membre din Uniunea Europeană a Tratatului echilibrului bugetar, care obligă ţările semnatare, inclusiv România, să pună frînă la datoriile externe. Pînă la ratificarea Tratatului, preşedintele Băsescu i-a înştiinţat pe români, la Conferinţa de Presă din 31 ianuarie a.c., că a decis să fie rostogolită datoria externă de aproape 100 miliarde euro (după datele statistice), adică să fie luate rapid împrumuturi uriaşe, pentru că acum, pe fiecare locuitor, revine o datorie de numai 4.600 euro, cea mai mică din Europa. Aceasta este greaua moştenire lăsată românilor de Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, respectiv uriaşa datorie externă! În anul Caragiale, românii ştiu că pînă în 1989, pe vremea Uniunii Sovietice, Tratatele se hotărau la Moscova, iar în Uniunea Europeană se adoptă la Bruxelles. Adică, viceversa !
Înaintea începerii noii sesiuni parlamentare, coaliţia împotriva Poporului Român aflată la Putere (P.D.L., U.N.P.R., U.D.M.R. şi deputaţii minorităţilor etnice) a decis că se opune solicitărilor manifestanţilor şi nu acceptă alegeri anticipate. Mai mult, aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea alegerilor comasate cu scopul de a găsi chichiţe juridice, pentru ca în locul alegerilor parlamentare şi locale din noiembrie a.c. să organizeze alegeri locale şi parlamentare în luna iunie a.c., adică viceversa. Pretextul va fi acelaşi: economisirea a 20 milioane euro. Dar, în baza Legii nr. 555/2004 privind privatizarea PETROM, Guvernul României plăteşte, în fiecare an, la firma O.M.V., din Austria,  cel puţin 50 milioane euro pentru decontaminarea istorică a mediului. În perioada 2005-2011, s-au plătit circa 2 miliarde euro. Guvernele Boc I-V au refuzat să abroge această prevedere din Legea nr. 555/2004, pentru a economisi de 100 de ori mai mult decît la alegerile comasate. Opoziţia parlamentară (P.S.D., P.N.L. şi P.C.), ezitantă şi derutantă, pînă la urmă s-a hotărît să intre într-o grevă parlamentară parţială, fără să ceară senatorilor şi deputaţilor să-i mobilizeze pe cetăţenii din colegiile electorale să participe la manifestaţii publice de protest. Liderii P.S.D., P.N.L. şi P.C., intrînd într-o nouă vacanţă parlamentară, nu au curajul să organizeze la Roşia Montană o adunare de protest împotriva proiectului R.M.G.C. şi a Guvernului Boc V, care a pregătit un ajutor financiar de peste 1 miliard euro pentru începerea lucrărilor şi dezastrului ecologic. Regimul Băsescu-Boc a confirmat că nu ştie decît de frica străzii! Aşa era şi pe vremea lui Caragiale. Generalul Iarnă va contribui decisiv la victoria Poporului Român împotriva Regimului Băsescu-Boc! Gerul de la sfîrşit de ianuarie şi început de februarie a.c. a ajutat la aflarea adevărului în legătură cu gazele naturale româneşti şi din import, din Federaţia Rusă. Firmele străine care extrag gaze naturale din România şi care plătesc o redevenţă de numai 5 dolari /1000 m3 exportă gazele ieftine în Ungaria şi Austria, circa 60 % anual, după spusele preşedintelui Băsescu. Din import se achiziţionează gaze naturale la preţul de 560 dolari /1000 m3 şi la acest preţ uriaş se facturează gazele pentru populaţie şi pentru majoritatea agenţilor economici. Astfel, Poporul Român este jefuit de gazele naturale din România, dar plăteşte sume uriaşe pentru a se asigura prosperitatea firmelor străine. Facturile din lunile ianuarie şi februarie la gaze şi la încălzirea apartamentelor vor scoate populaţia în stradă, în număr incredibil de mare. Cetăţenii trebuie să ceară arestarea celor care au decis ca gazele naturale ieftine din România să fie exportate, iar populaţia şi agenţii economici să plătească de 100 ori mai mult pentru consumul de gaze. Hoţii trebuie arestaţi, judecaţi şi băgaţi la puşcărie! Se va ajunge la Puşcăria Mafioţilor! După ce timp de mai mult de două săptămîni preşedintele Băsescu a refuzat orice dialog cu protestatarii care-i cer demisia, a trecut brusc la „intervenţii“ cu românii, respectiv la Conferinţe de Presă zilnice. Nici această tactică nu mai ţine. Întrecînd imaginaţia lui Caragiale, un ziarist l-a întrebat pe preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, cînd îşi dă demisia! De acum, din 31 ianuarie a.c., preşedintele Băsescu se va ascunde şi de ziarişti! Va putea să-şi scrie demisia! Prelungirea agoniei va ajuta la scoaterea din Parlament a P.D.L. la apropiatele alegeri anticipate!

Dr. GHEORGHE FUNAR,
Secretar general al P.R.M.,
Preşedintele Filialei Cluj P.R.M.

Ziarul TRICOLORUL, nr 2381 / 03.02.2012

miercuri, 1 februarie 2012

Site-uri, blog-uri, forum-uri si retele de socializare PRM

Postarea nr 999 de pe blog =>



Multumim tuturor pentru sprijin ! Doamne-ajuta !


PS - daca mai stiti si altele, le asteptam in completarea listei.

Primul sondaj din acest an * PRM - 28% * VADIM - 39%




În intervalul 15 - 30 ianuarie 2012, departamentele de analiză şi sinteză ale Serviciilor Secrete au efectuat primul sondaj de opinie al acestui an, la comanda şi pentru uzul Administraţiei Prezidenţiale. Datele metodologice au fost următoarele: Eşantion: 2.200 de persoane; Marja de eroare: + 1,5%; Metodă de lucru: interviu telefonic. 

I. Dacă în luna noiembrie 2012, ar avea loc alegeri prezidenţiale anticipate, cu ce candidat aţi vota?


1) Corneliu Vadim Tudor: 39%;
2) Sorin Oprescu: 28%;
3) Crin Antonescu: 22%;
4) Dan Diaconescu: 5;
5) Traian Băsescu: 4%;
6) Nu ştiu; nu mă interesează: 2%


II. Dacă în luna noiembrie 2012, vor avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid sau alianţă politică aţi vota?


1) USL: 47%;
2) PRM: 28%;
3) PP - Dan Diaconescu: 6%;
4) PDL: 5%;
5) UDMR: 4%;
6) PNG: 4%;
7) PPMT: 3%;
8) UNPR: 1%;
9) Nu ştiu; nu mă interesează: 2%



Ziarul TRICOLORUL, nr 2380 / 02.02.2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 2001 (VI)

11 mai - Premierul Adrian Năstase declară că Legea Statutului maghiarilor va fi blocată în România atîta timp cît autorităţile de la Bucureşti nu vor fi consultate de către cele de la Budapesta.
14-15 mai - Sînt schimbate mesaje aprinse între Budapesta şi Bucureşti, pe aceeaşi temă.


Iunie


2 iunie - PDSR anunţă încheierea unui protocol cu Partidul Socialist Maghiar.
4 iunie - Guvernul ungar, condus de premierul Viktor Orban, amplasează în localitatea Zebeny, din apropierea graniţei de nord-vest a României, un clopot, numit „Clopotul reamintirii“, aşezat pe „Muntele Calvarului“, care bate zilnic la ora 16,30 (ora semnării Tratatului de la Trianon), pînă cînd consecinţele acestuia vor dispărea şi Transilvania va reveni la Ungaria.
19 iunie - Parlamentul Ungariei votează Legea Statutului, cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2002. Adrian Năstase declară că Ungaria nu a ţinut cont de observaţiile Bucureştilor şi, în consecinţă, va bloca aplicarea ei în România.
20 iunie - UDMR îşi exprimă speranţa că legea se va aplica.
21 iunie - Guvernul e dispus să renunţe la cooperarea cu UDMR.
25 iunie - Consiliul Europei dezaprobă Legea Statutului. PRM cere în Camera Deputaţilor interzicerea aplicării acestei legi în România.
26 iunie - UDMR cere ca poliţiştii să fie obligaţi să cunoască limba maghiară în localităţile în care etnicii maghiari depăşesc 20% din populaţie.
29 iunie - Ministrul Administraţiei Publice Locale, Octav Cozmîncă, recunoaşte că în ţară se aplică inscripţionarea bilingvă a numelor localităţilor cu peste 20% populaţie maghiară, dar cere autorităţilor judeţene să nu se grăbească.


Iulie


Senatorul Karoly Szabo, vorbind în numele UDMR, afirmă că se impune modificarea Constituţiei.
5 iulie - Viktor Orban declară că a informat statele vecine Ungariei referitor la prevederile Legii Statutului maghiarilor din afara graniţelor.
17 iulie - Monumentul eroilor români din comuna Crăciuneşti, judeţul Mureş, cu o populaţie formată în majoritate de romi şi maghiari, a fost profanat.
28 iulie - La Tîrgu Mureş, premierii Viktor Orban şi Adrian Năstase se întîlnesc pentru a dezbate Legea Statutului maghiarilor; nu se ajunge la un acord, amînîndu-se rezolvarea pentru luna septembrie, printr-o comisie mixtă româno-ungară.
30 iulie - 4 august - Au loc lucrările Universităţii de Vară Balvanyos la Tuşnad, unde temele predilect discutate au fost autonomia teritorială şi culturală, problema învăţămîntului în limba maghiară, Legea Statutului şi modificarea textului din Constituţie  privitor la România - „Stat Naţional Unitar“.


August


10 august - Se lansează cartea „Naţionalistul“, a deputatului PRM Vlad Hogea.
12 august - La Reghin, în curtea Bisericii romano-catolice, a fost dezvelit bustul lui Albert Wass, criminal de război în al II-lea război mondial, condamnat la moarte în contumacie (lipsă) de către Tribunalul Popular de la Cluj, pentru uciderea, în localitatea Sucutard, a românilor şi evreilor, sentinţă confirmată de Tribunalul Internaţional pentru Crime de Război.
14 august - Pentru a contrabalansa acţiunile UDMR, la Izvorul Mureş are loc o Universitate de Vară. Organizaţiile româneşti din judeţele Harghita şi Covasna au decis, cu această ocazie, să se unească într-un for civic, „Forumul civic al românilor din secuime“. Ion Iliescu a refuzat invitaţia de a participa la lucrările Universităţii de Vară.


Septembrie


5 septembrie - La „Casa maghiară“ din Budapesta, sediul Uniunii Mondiale a Maghiarilor, are loc comemorarea festivă a lui Miklos Horthy, amiralul fără flotă, fost regent al Ungariei, de al cărui nume se leagă crimele şi persecuţiile împotriva românilor din timpul ocupaţiei maghiare a Nordului Ardealului, în timpul celui de-al II-lea război mondial.
28 septembrie - Delegaţiile maghiară şi română nu au ajuns la un acord privind aplicarea Legii Statutului maghiarilor din afara graniţelor, problema fiind pasată unui Comitet Special.
29 septembrie - Consiliul Reprezentanţilor UDMR la Tîrgu Mureş a discutat despre condamnaţii în cazul Agache. Bela Markó a trecut în revistă realizările şi nerealizările UDMR. Senatorul György Frunda a fost ales preşedinte al CRU, iar episcopul László Tökes, preşedintele de onoare al UDMR, a fost sancţionat cu mustrare scrisă.


Octombrie


3 octombrie - La Tîrgu Mureş s-a inaugurat prima universitate particulară maghiară din România, „Sapientia“, cu sediul central la Cluj-Napoca. Ministrul Învăţămîntului din Ungaria, Jozsef Pálinkás, prezent la inaugurare, a asigurat de tot sprijinul Ungariei, guvernul ungar alocînd în acest sens 3 x 2 miliarde de forinţi, adică aproximativ 700 miliarde de lei.
În declaraţiile făcute cu acest prilej s-a afirmat că anul 2001 este anul comunităţii maghiare din Transilvania şi întreg Bazinul Carpatic.
Invitată să participe la o manifestaţie organizată pe teritoriul României de către Ungaria, ministrul Învăţămîntului din România, d-na Ecaterina Andronescu a declinat invitaţia.
12 octombrie - Liga Transilvania-Banat, înfiinţată de Sabin Gherman (cel care „s-a săturat de România“), şi-a prezentat programul în cadrul unei Conferinţe de Presă la Tîrgu Mureş.
19 octombrie - Comisia Europeană pentru Democraţie şi Drept a Consiliului Europei a admis că România are dreptate în argumentele prezentate referitor la Legea Statutului maghiarilor din afara graniţelor Ungariei.
25 octombrie - Adrian Năstase propune ca legitimaţia de ungur să fie echivalentă cu calitatea de membru al UDMR. Kiss Kalman, preşedintele Partidului Liber Democrat Maghiar protestează, afirmînd că, dintr-o uniune fără cotizanţi (UDMR), se va ajunge ca în contul lui Bela Markó să cotizeze atît maghiarii, cît şi românii.
30 octombrie - În Harghita şi Covasna se folosesc manuale şcolare tipărite în Ungaria. Comisia Ministerului Educaţiei şi Culturii a descoperit 90.000 de astfel de manuale folosite în Covasna. Pál Lászlofi, preşedintele Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România, cu sediul la Miercurea Ciuc, declară că „nu vor renunţa la manualele tipărite în Ungaria!“.


Noiembrie


Se editează la Budapesta, de către Asociaţia Tinerilor Ungari, cu finanţare din partea Parlamentului şi Guvernului Ungariei, un CD intitulat „Cîntece revizioniste actualizate“.
1 noiembrie - Guvernul Orban decide să nu se modifice Legea Statutului.
3-4 noiembrie - La Sfîntu Gheorghe, sub conducerea lui Adam Katona, are loc un „Forum civic“ despre dubla cetăţenie, „afacerea“ Agache, modificarea Constituţiei şi scăderea nivelului economic şi social al Ţinutului Secuiesc.
16 noiembrie - La şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), Radu Timofte, directorul SRI, susţine afirmaţia ministrului de Interne Ioan Rus referitoare la faptul că în judeţele Harghita şi Covasna Statul Român şi-a pierdut autoritatea.
21 noiembrie - La Odorheiul Secuiesc, Asociaţia civică „Pro Odorhei“, condusă de Adam Katona, a organizat un miting „anti-UDMR“, la care au participat Laszlo Tökes, Tibor Toro şi Sabin Gherman; au urmat de discuţii pe baza Statutului, la care lui Sabin Gherman nu i s-a permis să participe.
28 noiembrie - Postul de Televiziune din Budapesta, Duna TV, prezintă emisiunea „Expansiunea Bisericii Ortodoxe Române pe pămîntul secuiesc“, în care se deplîng „nedreptăţile Trianonului, se contestă formarea şi continuitatea Poporului Român pe aceste meleaguri“.


Decembrie


1 Decembrie - La Miercurea Ciuc, senatorul Csaba Sogor, primarul Csaba Csedo şi conducerea UDMR Harghita cer localnicilor să boicoteze Ziua Naţională a României şi să poarte banderole negre pe braţ, în semn de doliu, afirmînd că „ceea ce pentru un popor este sărbătoare, pentru altul poate fi uneori prilej de doliu“.
La Tîrgu Mureş, coroana de flori depusă de senatorul György Frunda şi deputatul Laszló Borbely din partea UDMR avea o panglică albă şi scrisă cu negru, în semn de doliu.
La Sfîntu Gheorghe, atît oficialităţile de etnie maghiară, primarul Albert Almos, preşedintele Consiliului Judeţean, Janos Demeter, cît şi parlamentarii maghiari au refuzat să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale a României.
15 decembrie - Cu ocazia unei întruniri a Consiliului Reprezentanţilor UDMR de la Tîrgu Mureş, se intonează imnul de stat al Ungariei. Parchetul de pe lîngă Curtea Superioară de Justiţie se autosesizează în acest caz.
16 decembrie - UDMR a refuzat să semneze la Cluj-Napoca „Declaraţia minorităţilor naţionale de susţinere a aderării României la Uniunea Europeană“. Reprezentantul UDMR, Gyula Szek, a spus că România nu poate fi un model, pentru că se întîrzie restituirea imobilelor bisericeşti şi înfiinţarea unei universităţi de stat doar în limba maghiară.
28 decembrie - Premierii Adrian Năstase şi Viktor Orban semnează la Budapesta memorandumul de înţelegere privind aplicarea Legii Statutului maghiarilor din afara graniţelor Ungariei, din care spicuim cîteva prevederi: documentul administrativ care se va elibera se va numi certificat unguresc; organizaţiile reprezentative ale maghiarilor de pe teritoriul României pot furniza informaţii în absenţa unor documente doveditoare cu caracter oficial, dar nu vor emite nici un fel de recomandări privind originea etnică sau alte criterii; procedura de acordare a certificatelor de maghiar va avea loc cu precădere pe teritoriul Republicii Ungare. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU

Ziarul TRICOLORUL, nr 2380 / 02.02.2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (LVI)

27 FEBRUARIE 1990. Sub biroul meu de lucru s-au strîns cîteva maldăre de hîrtie. Gunoiul de dimineaţă. E presa din ultimele zile. Tot mai proastă, fără sare şi piper, dar ulcerată de patimi. Fac un efort fizic (mă aplec s-o ridic, deşi am călcat-o în picioare şi am făcut-o ferfeniţă) şi un efort intelectual (adică o vărzuiesc preţ de cîteva minute, să văd cine şi de ce mă înjură, ce crime au mai făptuit ţiganii scăpaţi de sub orice control, cît de tare s-au obrăznicit ungurii etc.). Cea mai mare deziluzie e aşa-zisul ziar „Adevărul“ - rău, răzbunător, scuipînd azi unde a lins ieri. Nu-mi pot imagina cum, ce minune s-a petrecut, de-au reuşit cei 200 şi ceva de foşti salariaţi ai organului CC. al P.C.R., „Scînteia“, să-şi bage o mînă lungă pe gît, pînă la fund, să se apuce cu nădejde de noadă şi să se întoarcă singuri pe dos, scurt, într-o singură noapte! Totuşi, năravurile proaste îi trădează: „Adevărul“ publică aceleaşi caricaturi ale „Scînteii“, cu oameni colţuroşi şi fermi, măi, tovarăşi, rostind nişte texte dogmatice, la care nu rîde nici un cîine. Întorcînd cu scîrbă foile ziarelor şi revistelor adunate în ultimul timp, constat acelaşi numitor comun: fiecare nenorocit încearcă să se convingă şi să ne convingă ce fapte de „eroism“ a săvîrşit el în „rezistenţă“. În fiecare „fund gol“ zace un general De Gaulle. Îngrijorătoare lipsă de caracter are o mare parte din intelectualitatea română! Pe lîngă puşlamalele astea, muncitorii sînt nişte sfinţi de pus la icoane. Totuşi, întîlnesc şi două materiale interesante. 1) Micul băgător de seamă Doru Braia, tehnician de profesie (dar politician amator!) s-a dus, în clipele fierbinţi ale zilei de 22 decembrie, la Ambasada României din Bonn şi a somat să i se predea documentele şi... banii (?!). A fost oprit de Poliţia germană, care nu putea nici ea să-şi explice cum de-şi permite un individ de pe stradă să ceară fondurile unei Ambasade!; 2) În „Libertatea“ de sîmbătă a apărut o scrisoare a unui legionar pe nume Sorin Arnăutu către un alt legionar, Constantin Burlacu, din New York, în care sînt făcuţi chisăliţă borfaşii de la „Europa liberă“.
Am nevoie de un sfat juridic, pentru cineva. Aşa că îi telefonez lui Gabriel Iosif Chiuzbaian, care e ceva pe la Asociaţia Juriştilor, dar şi vicepreşedinte la unul dintre partidele-ciupercă. „Pardon, eu sînt prim-vicepreşedinte!“ - mă corectează, cu emfaza lui cunoscută, Găbiţă. După care, pur şi simplu, îmi cere bani pentru a-mi acorda consultaţia. Bravo, Chiuzbaiane! Unde-am fi ajuns dacă, pentru numeroasele servicii pe care ţi le-am făcut şi eu de-a lungul timpului, aş fi pretins bani? Vorbesc cu Barbu la telefon şi îi istorisesc cum şi-a mîncat cenaclistul Chiuzbaian omenia.
- La ce te aştepţi, mă, Vadime, de la unul ca ăsta? Păi eu l-am primit în casă şi el s-a dat la nevastă-mea. Stai, că asta nu e totul, dar îmi spunea Drăgan că l-a găzduit la Palma de Mallorca şi s-a dat şi la nevasta lui, marchiza. Nu pune la suflet, mai bine ia zii: ce-ai mai făcut azi?
I-am răspuns cu gîndul dus departe şi cu privirea la florile de ger din fereastră: „Ia, eu fac ce fac demult/ Iarna viscolul ascult...“. (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR



Ziarul TRICOLORUL, nr 2380 / 02.02.2012

marți, 31 ianuarie 2012

Start în cursa pentru alegerile locale! CIRCULARĂ

În atenţia tuturor preşedinţilor de Filiale Judeţene ale Partidului România Mare

Avînd în vedere faptul că, în urma deciziei de neconstituţionalitate cu privire la Legea comasării alegerilor, alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, la 3 iunie 2012, preşedinţii Filialelor Judeţene ale partidului vor lua toate măsurile necesare, astfel încît, pînă la data de 1 martie 2012, să transmită listele complete cu propunerile de candidaţi pentru preşedinţi de Consilii Judeţene, Primari şi Consilii Locale. În scopul obţinerii celor mai bune rezultate, persoanele propuse trebuie să aibă o pregătire profesională corespunzătoare şi să fie inatacabile din punct de vedere al integrităţii morale şi al loialităţii faţă de partid. Listele se vor trimite pe adresa: Sediul central al Partidului România Mare, Str. Vasile Lascăr nr. 16, Sector 2 Bucureşti, cu menţiunea: „Pentru Departamentul Organizatoric“.


Dr. CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
1 februarie 2012


Ziarul TRICOLORUL, nr 2379 / 01.02.2012

Am dat în judecată cuplul comic-fantezist Radu Popa Prostul - Şantajistul din Caracal

Comunicat de Presă

Pe fondul duplicităţii scandaloase a C.N.A., care dă amenzi grele unor posturi de Televiziune incomode, dar se face că plouă faţă de aberaţiile debitate de oficinele Puterii - firma de bucătărie (cu igrasie) OTV îşi continuă campania de-a dreptul schizofrenică împotriva mea şi a PRM. Astfel, după ce unii dintre „homleşii“ care bîntuie acolo, după miezul nopţii, ca nişte strigoi, au debitat că eu aş fi fost amantul Elenei Ceauşescu (?!), că aş bea pînă mă cară oamenii mei în spate (?!), dar şi că aş avea o avere de 30.000.000 de euro (?!), porcării pe care C.N.A. nu le-a sancţionat, în nici un fel, deşi Legea obligă la aşa ceva - în noaptea de luni spre marţi (30/31 ianuarie a.c.) a mai avut loc o „şezătoare“ a babelor la uluci şi a boschetarilor la aburul cald ieşit prin chepengurile canalizării. La ora la care OTV atinsese vîrful de audienţă (0,5 puncte, „Minutul de Tinichea“), adică pe la 2 noaptea, microcefalul Radu Popa a lătrat ceva de o stupiditate fără margini: cică „Vadim Tudor (adică eu) şi-a făcut vacanţa la Paris, alături de Adriean Videanu“ (?!). Iar puradelul din Caracal scria la „tablă“, după dictare, minciuna cu pricina. Este evident că totul e o invenţie a micului bişniţar din Giurgiu, care n-are nici o meserie, ci aleargă de nebun să dea tot felul de „ţepe“, sub aparenţa anchetelor de presă - derbedeul e bolnav mintal şi prevăd că n-o să moară în patul lui, fiindcă prea îşi forţează norocul şi se crede deştept, deşi el e un cretin sadea.
N-am nici un fel de relaţie cu numitul Adriean Videanu care, din ţigan vînzător de varză în Piaţa Moghioroş, a ajuns multimiliardar în euro. Cît despre „vacanţe la Paris", aşa ceva e ridicol, n-am fost, niciodată, în vacanţă în Capitala Franţei, nici măcar cu familia mea, darmite cu zarzavagiul din Videle!
Aceleaşi puşlamale nespălate, Radu Popa şi Dan Diaconescu, au mai minţit că PRM ar avea o alianţă, în Primăria Capitalei, cu PDL - adevărul e altul, desigur: era vorba de un protocol de colaborare pe plan gospodăresc-administrativ, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe care eu însumi, ca să nu mai existe discuţii, l-am rupt cu mîna mea, în public, la o Conferinţă de Presă din anul 2010.
În aceste condiţii, anunţ că i-am dat în judecată pe cei doi aurolaci, Radu Popa şi Dan Diaconescu, pentru calomnie şi difuzare de informaţii mincinoase, solicitînd în instanţă daune de cîte 10 miliarde de lei vechi, de la fiecare - bani pe care îi voi folosi în scopuri umanitare, pentru ajutorarea copiilor handicapaţi (ca şi ei). Totul are o limită, chiar şi în abjecţie!
Este evident că eu am stricat toate socotelile puradelului puşcăriabil din Caracal, care pozează în critic al Puterii, dar, în realitate, el e o slugă a găştii lui Traian Băsescu. Făcătura lui de partid, PP-DD, n-a depăşit, niciodată, 6% - dar e umflat cu pompa tocmai de „ciocoii pofticioşi", cu care pretinde că se luptă.


CORNELIU VADIM TUDOR,
Membru al Parlamentului European,
Preşedintele Partidului România Mare
31 ianuarie 2012



Ziarul TRICOLORUL, nr 2379 / 01.02.2012

Saptamana pe scurt - Revista ROMANIA MARE-NR. 1123-ANUL XXIII-VINERI 3 FEBRUARIE 2012

* Traian Băsescu iar s-a dus la o bancă din Bruxelles * Un duşman al Poporului Român: Mark Gittenstein * TVR = OTV * Ascultă, tovarăşe colonel Dan Voiculescu: nu te-ai săturat de atîtea sondaje mincinoase? * Anca Boagiu, o murătură sictirită şi cu prune-n gură * Rihanna a băut o cisternă de bere


* LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. Conform unor surse aflate în Belgia, primul drum făcut de Traian Băsescu, luni, la aterizarea avionului la Bruxelles, a fost la sucursala Băncii Crédit Lyonnais. În jurul orelor 13, Dictachiorul, însoţit doar de doi ofiţeri SPP, s-a deplasat la bancă, unde are o serie de conturi secrete. Aici, după tipicul deja consacrat, a intrat singur, iar cele două gorile au rămas afară. De la uşă, Băsescu a fost preluat de unul din oficialii băncii, probabil managerul financiar, care era anunţat de venirea lui; acesta l-a condus într-un birou, unde tătarul şiret a stat circa 25 de minute. După această escală, Chiorul a intrat în programul oficial al deplasării la Bruxelles: întîlnirea la sediul NATO, cu secretarul general al Alianţei, urmată de o declaraţie de presă şi de participarea la şedinţa informală a Consiliului European. Încă nu ştim ce manevre financiare a făcut Băsescu la bancă: a depus bani, sau i-a transferat în locuri mai sigure? * În sfîrşit, s-a mai găsit cineva – în afară de noi – care să-i ardă una după ceafă abuzivului Mark Gittenstein! E vorba despre ziaristul Dan Constantin, care, în „Jurnalul Naţional“ de luni, publică articolul intitulat „Gittenstein, scut cu gloanţe oarbe pentru Băsescu“. Acest evreu bătrîn nu e diplomat, habar n-are ce se întîmplă în România, dar îşi dă aere de stăpîn de sclavi pe plantaţie. Dacă ar mai fi trăit Tudor Arghezi, i-ar fi trîntit în nas episodul II al pamfletului „Baroane“. Ce administraţie penibilă are acest Barack Obama! Dar mustăcioasa Hillary Clinton – care, teoretic, ar trebui să fie şefa acestui personaj sinistru, Gittenstein – ce păzeşte? Tace ca o tută cînd bărba-su îi bagă Monikăi Levinsky trabucu-n păsărică; tace cînd, de peste tot, îi vin semnale că oficialii americani sînt amestecaţi în acte grave de corupţie; tace cînd un mincinos ca acest Gittenstein face de rîs nobila naţiune americană, unde? – în ţara generalului-erou George Pomuţ, care a scris o pagină de aur în Istoria SUA!


* Pe aceeaşi pagină din „Jurnalul Naţional“ poate fi citită ancheta: „TVR egal OTV“, de Sebastian S. Eduard. Aşa e. Au ucis golanii ăştia postul public de Televiziune, unde singurele emisiuni ce mai stîrnesc interes sînt reluările din Arhivă, vechi de 30-40 de ani.


* Duminică, la Tg. Jiu, cîţiva olteni au încins un grătar pe zăpadă, la –5 grade. Amuzantă a fost explicaţia unuia dintre cheflii, pentru un post de Televiziune: „Sîntem la un grătar, aicişea. Ce-i în mînă nu-i minciună, aicişea“. Fără comentarii, aicişea. * Ziarul masonului Adrian Thiess, „Puterea“, n-are vlagă. Başca faptul că pîndeşte momentul în care masonul respectiv să-i plătească nişte poliţe primarului general al Capitalei. Un exemplu: ancheta publicată luni, pe pagina 1, sub genericul „Inundaţie în sediul de fiţe al Primăriei Capitalei – Oprescu, la apă!“ (autor, Gusti Constantin). Păi ce faci dragă Thiess, ţi-ai deschis ziar doar ca să te răfuieşti cu Sorin Oprescu? Ba nu, mai ai un scop: să botezi oameni! De pildă, în acelaşi număr, e publicat un articol despre performanţa lui Horia Tecău, sub titlul aiuritor: „Tenismanul român a triumfat la Australian Open, în proba de dublu mixt. Game, set şi meci, Hănescu!“. Autor: Florentin Dincă. Ce Hănescu visaţi mă, zăpăciţilor? N-are nici o legătură – sportivul se numeşte Tecău. Horia Tecău. De altfel, în tot articolul nu se suflă o vorbă despre Victor Hănescu. Păstrînd proporţiile, e ca şi cum „Puterea“ ar scrie despre şeful lui Adrian Thiess, Contele Davignon, botezîndu-l ... D’Artagnan! * O gafă de aceeaşi factură comite Sorin Roşca Stănescu, într-un ziar central: scriind despre un festival de poezie şi epigramă, Ciripoi invocă numele lui Elias (?!) Râpeanu. Care, de fapt, nu există. Numele corect este Elis Râpeanu, şi nu e bărbat, ci femeie. Hai, să-i dea un miel. * Alţi gafeuri sînt cioflingarii de la „Cancan“ (apuca-ne-ar de burlan). Aici apare o notă cu titlul: „Florin Piersic, aniversare la Budapesta“. Aiurea. Aniversarea celor 76 de ani de viaţă (pe care, oricum, nu-i arată) l-a prins pe popularul actor la Bruxelles, nu la Budapesta. Asta o poate garanta Vadim, care a vorbit cu amicul său la telefon chiar atunci. * Ziarul „Azi“ merge bine o perioadă, după care, zbang, cu mămăliga-n geam! În nr. de joi, 26 ianuarie, în publicaţia FSN-istă, condusă de dr. Octavian Ştireanu (apropo, în ce-o fi el doctor, cumva în guguloaiele, biluţele şi beţigaşele escrocului patapievicesc Dan Perjovschi?) – a apărut un material cu titlul: „Sondaj pe Bucureşti: USL 52%, PDL+UNPR 26%“. Iar PRM ar avea, invariabil, 4% – ca şi la nivelul întregii ţări. Minciuni ordinare, Marca Dan Voiculescu. Fireşte, „Azi“ nu dă nici o sursă, nici un autor al făcăturii, dar noi bănuim că e ţiganul urduros, care, aşa cum minte în privinţa biografiei lui, minte în absolut totul, inclusiv referitor la sondaje. Ştiţi care-i capcana în care cade foaia PSD-istă „Azi“? Se încurcă în minciuni: în titlu zice că USL are 52%, iar în text scrie că are... 53%! Hopa! A crescut cu 1 procent aşa, vorba aia, de la mînă pîn’ la gură. De fapt, atîta vor ăştia să fure, 53%: lansează întîi ţinta, după care potrivesc scorul final din calculator. Mă, nu v-ajută Dumnezeu... * Foaia portocaliu-mortuară „România liberă“ publică un interviu cu Virgil Asztaloş-Măgureanu, realizat de spălătoreasa spălăcită Sabina Fati, sub genericul „Nemulţumirile sînt reale, dar protestele nu sînt spontane“. Bă, prostule, după 2 săptămîni, zi şi noapte, nici un protest din lume nu mai poate fi spontan. Cel din Piaţa Universităţii a fost prima zi –după care, normal, s-a cronicizat şi s-a permanentizat. În biografia care însoţeşte gargara celor doi imbecili – Şarpele cu Ochelari şi muista Sabina Bubulina – se scrie despre „succesurile“ groparului lui Ceauşescu, care e „doctor în ştiinţe politice“, „profesor de sociologie politică“ ş.a.m.d. Nici un cuvînt, însă, despre prima lui funcţie: căruţaş la o Gospodărie Agricolă Colectivă, din zona Sălajului, în anii ’50, de unde a fost recrutat de Securitate, ca turnător, apoi a devenit ofiţer de Securitate! Asta trebuie să bagi în biografie, Şarpe, nu caii verzi pe pereţi, meniţi să te prezinte ca pe idolul vieţii tale de rahat, profesorul Ovidiu Trăsnea. Ca intelectual, tu eşti un bou. Ca om, eşti un porc. Apropo: de ce n-ai pomenit nimic despre scena de film de groază, în care tu ai stat pe sicriul lui Ceauşescu, în helicopter, cînd v-aţi întors de la Tîrgovişte? Era sfînta zi de Crăciun, iar tu, un securist şi un conspirator KGB de 2 lei găuriţi, stăteai cu curul (greu încercat!) pe sicriul unde zăcea, ciuruit de gloanţe şi însîngerat, şeful Statului! Ce oroare! Vii acum şi faci pe guru, dai sentinţe, emiţi judecăţi de valoare, cînd tu, în realitate, eşti un dobitoc, başca mafiot. Ai să plăteşti, Asztaloş, pentru toate nelegiuirile tale, şi nu vor putea să te scape din mîinile populaţiei nici măcar slugile devotate, Băsescu, Guşă, Cristoiu – care vor împărtăşi aceeaşi soartă. * Încă o dată se confirmă tristul adevăr că România a devenit raiul pedofililor străini. A fost prinsă, în Capitală, încă o bestie: un englez de 35 de ani, care avea 200 de filme porno, cu copii între 1 şi 13 ani, materiale pe care le arăta altor ţînci, de care îşi bătea joc. Trebuia împuşcat pe loc, da? * În „Excrementul zilei“, bişniţarul Cozmin Guşă guiţă aşa: „Anca Boagiu, cel mai performant ministru“. Ce-a „performat“ murătura asta cu prune-n gură mă, guşatule? A ciordit fără întrerupere. Şi i-a arătat lui Traian Băsescu chiloţeii (vorba lui), cei doi nenorociţi făcînd şi un bastard împreună. * Ion Ţiriac se dovedeşte a fi lichea, pînă la moarte! Ia uitaţi-vă ce-a slobozit, pe gura aia flocăită, măcelarul din Carpaţi, la Pro TV: „Acest guvern a făcut ce trebuia să facă, chiar dacă ceva mai tîrziu. Dacă domnul Emil Boc şi-ar da demisia, ar fi de respectat, pentru că ce a făcut, a făcut ca lumea“. Hai sictir, golan bătrîn! Cîtă nesimţire îţi trebuie ca, de pe mormanele celor 2 miliarde de euro pe care le-ai făcut din furt şi pomeni de la stat, să lauzi tăierea pensiilor şi salariilor! Mor „rumânii“ de foame, de frig şi de lipsa medicamentelor mă, secătură – iar tu aplauzi! * Fiţuica „Libertatea“ minte ca o scroafă: aici continuă să apară dezinformarea conform căreia „Olguţa Cocrea a fost deputat PRM între 2004 şi 2008“. Nu, jagardelelor, n-a fost: după două luni de la alegeri, mai exact în ianuarie 2005, Vadim i-a dat afară din partid pe cei 5 sindicalişti BNS, care intraseră în Parlament pe listele PRM, întrucît aceştia votaseră în favoarea Guvernului Tăriceanu (PNL, PD, UDMR). De altfel, iată cum sună comunicatul agenţiei Mediafax referitor la acest eveniment: „Conducerea PRM a denunţat ieri, 10 ianuarie 2005, protocolul semnat cu Blocul Naţional Sindical (BNS), din cauza «gravei încălcări» de către BND şi BNS a prevederilor privind colaborarea parlamentară, se arată într-un comunicat remis ieri agenţiei Mediafax. Biroul Permanent al PRM a mai decis excluderea din partid a celor 5 deputaţi care au candidat pe listele PRM la recomandarea BNS, acestora fiindu-le retras sprijinul parlamentar. Deputaţii Mircea Giurgiu (Cluj), Olguţa Cocrea (Bacău), Costel Ovidenie (Ilfov), Dan Mocănescu (Constanţa) şi Ion Stoica (Gorj) au precizat că vor rămîne independenţi“. * Timişoreanul Aurel Mîndrilă a omorît cu cuţitul o prostituată pentru că, deşi aceasta primise bani de la el, s-a plictisit, cînd îi făcea sex oral. Bagaboanda i-a spus: „Hai, termină o dată!“. Normal, Mîndrilă avea mîndria lui. * Titlul lunii ianuarie a apărut în fiţuica obsedaţilor sexual, „Libertatea“: „Doctoriţa Adriana Frăţilescu, acuzată de Alice Iotta că i-a găurit fundul (?!), susţine că modelul i-a propus o înţelegere cu iz de şantaj“. Totuşi, cum i-a găurit fundul? Sîntem f. f. curioşi. * Aşa ceva numai în România se putea întîmpla: „Un gălăţean spune că jandarmii i-au dat pumni în cap. Bătut pentru că a făcut pipi pe stradă“. Pişeciosul se numeşte Costel, dar nu numai că îşi făcea treaba mică în văzul lumii – el îi mai lua şi la mişto pe oamenii Legii, în sensul că „Ete, sula, Marioaro“. Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Galaţi se numeşte Costică, el zicînd despre Costel următoarele chestii: „Bărbatul urina în faţa unui bloc. L-au legitimat şi a devenit recalcitrant, adresînd injurii echipajului. Îi lua în rîs.


A fost amendat cu 500 de lei noi“. Bine i-au făcut. * Întîlnindu-l, întîmplător, pe preşedintele PRM în Librăria Cărtureşti, din Capitală, actorul Florin Călinescu i-a spus ultimul banc: „Ştiţi de ce nu s-a terminat Recensămîntul? Îi ţine Florin Piersic de vorbă pe recenzori!“


* Croitoreasa de zdrenţe Adina Buzatu mărturiseşte că, în adolescenţă, spăla parbrize la stopuri. Păi, cam ăsta-i nivelul aurolacei respective, că altceva nu ştie să facă. Ba nu, a mai făcut şi un copil din flori, cu un evreu turc (?!). Paraşuta Buzatu se pricepe la modă tot aşa cum se pricepe Paraşuta din Pleşcoi la turism: adică e bîtă.


* Continuă să-şi publice amintirile despre burghezia evreiască din Cartierul Primăverii tîmpiţelul (aşa era poreclit) Vladimir Tismăneanu. Singura gazetă care se pune la mintea acestui retardat este „Evenimentul zilei“. Halal eveniment al zilei: pîrţuri răsuflate, vechi de 50-60 de ani, care nu mai interesează pe nimeni.


* „Uite virginul care are 14 copii!“ – sună un titlu în „Naţional“. Ăsta-i un american, pe nume Trent Arsenault, care n-a făcut sex în viaţa lui, dar are 14 copii, într-adevăr – fireşte, dacă a-ţi dona sperma înseamnă a fi tată. El explică felul în care capătă energie pentru fertilizare – bea, de două ori pe zi, o licoare, preparată după o reţetă proprie: 130 de grame de coacăze, o banană, o zecime de ananas, 5 cireşe, o lingură de ulei de in, trei sferturi de cană de lapte de migdale, trei sferturi de cană de lapte de vacă, o jumătate de linguriţă de cacao, o jumătate de linguriţă de miere, sucul de la o lămîie, un sfert de linguriţă de pudră de vanilie, un kiwi şi praf de scorţişoară; totul se amestecă în blender şi se consumă dimineaţă şi seara. Cufureala e a ta.


* Gazetărie „Marca Carti-Anus“: „Atacaţi de huligani cu pietre şi cu sticle incendiare, jandarmii au dat(,) la rîndul lor(,) dovadă de exces de zel în unele situaţii. Numeroşi protestatari şi chiar cîţiva jurnalişti au fost loviţi în mod nejustificat“. Da? Carevasăzică, jurnaliştii pot fi loviţi şi... justificat! Atunci, hai să-l luăm la poceală pe Cap de Bibilică, maimuţoiul de la „Adevărul“.


* Fotbalistul Ionel Ganea declară presei: „Vreau să antrenez Naţionala!“. Desigur, să-i beregăţeşti pe toţi. * Radu Moraru este, neîndoielnic, născut ticălos. El şi-a propus să strîngă 2 milioane de euro pentru a-şi face propriul post de Televiziune: Naşul TV. Pînă acum, subscripţia publică i-a adus primii (şi ultimii) 37.000 de euro. N-ai faţă de şef de Televiziune băi, profitor neruşinat. Ai mai condus un post, 10 TV, dar l-ai făcut varză, în cîteva luni. Lumea te-a simţit că eşti jigodie şi ţi-a pus cruce. * Un oarecare Surcel (?!) îşi permite să publice, în „Curentul“, o vomă cu titlul: „Uite cine scoate rezerviştii în stradă: Col. (r) Mircea Dogaru, fost propagandist din gaşca (?!) lui Ilie Ceauşescu şi diversionist al Direcţiei de Siguranţă Militară“. Cum e posibil să apară un astfel de jeg în presa română? A avut generalul Ilie Ceauşescu o „gaşcă“? Nici pomeneală, colectivul condus de fratele lui Nicolae Ceauşescu a fost format din istorici patrioţi, oameni de un curaj remarcabil. Apropo, pe Ioan Talpeş unde îl include fiţuica băsistă? Tot în „gaşcă“? * Încă o gafă a microcefalului care vorbeşte mai repede decît gîndeşte, Griguţă Carti-Anus: pe pagina 1 a fostei „Scîntei“, prostul ăsta titrează, mare, „Interviu cu Zoltan Mesko, primul român din SuperBowl“. Aşa un român... Ce vă costa, mă, să scrieţi că e ungur? * Nostim titlul din „Click!“: „Mihalache a cîntat la ţambal pînă a ajuns la spital“. * Un alt titlu, de data asta confuz şi caraghios: „Amantul nu mai recunoaşte copilul făcut cu soţul“ (ziarul „Cancan“). Cine a făcut copilul şi cu cine anume? Amantul l-a făcut cu soţul? Ce stupid! * Atunci cînd vrea, Octavian Ştireanu poate fi şi destul de foarte talentat. O dovadă este notiţa pe care a publicat-o în nr. din 18 ianuarie, al ziarului „Azi“: „În timp ce ţara arde, pe EBA, beizadeaua prezidenţială şi europarlamentară, o roade grija de... Iulia Timoşenko! Ieri, la Strasbourg, înainte de a intra în plenul Parlamentului European, (încă) demoazela lu’ tata a purtat un tricou imprimat cu chipul ex-premierului ucrainian, momentan aflată în detenţie, însoţit de cuvintele «Free Iulia». În sala de plen, s-a lepădat de tricou şi, implicit, de ucrainiancă. Se ştie că lidera opoziţiei ucrainiene, cît a fost ea de anti-comunistă, tot a încheiat, se pare, nişte contracte în domeniul gazelor, dezavantajoase pentru Ucraina şi suspect de favorizante pentru Rusia, fapt pentru care a fost condamnată, în octombrie trecut, la 7 ani de închisoare. Cum, însă, totul e discutabil în fostele ţări ale URSS, Timoşenko este considerată de lumea democrată deţinut politic, iar SUA şi unii lideri europeni au cerut eliberarea ei, în vreme ce Cehia i-a oferit azil politic soţului. Toate bune şi frumoase, dar ce caută EBA fix în miezul acestei trebi, într-un aşa moment tensionat în România, e greu de explicat. Personal, cred că, pe de o parte, situaţia i-a trezit o firească empatie fiicei lui Băsescu, cel care a contractat flota românească pînă a făcut-o praf. Doar că pe el nu l-a dovedit nimeni, şi-atunci e negustor cinstit. Pe de altă parte, poate că EBA a încercat să le abată atenţia colegilor europarlamentari de la «complimentele» pe care le primeşte, în aceste zile, tăticul ei de la români. Desigur, EBA e liberă să poarte ce tricouri vrea, iar eu sînt ultima persoană care se poate pronunţa în materie de fashion, fiindcă Socrate al meu nu îmi îngăduia asemenea excentricităţi. Doar că am impresia că Băsiţei i-ar şedea tare bine şi cu un tricou cu harta ţării, însoţită de cuvintele «Free Romania»“. * În timpul unui miting de protest de la Sibiu, un director din Muzeul Brukenthal, Al. Sonoc, a fost rănit grav de un ghiveci de flori, care i-a fost aruncat drept în cap, de la un balcon. Un martir al independenţei, din stirpea lui Costăchel Gudurău. * Încă un slogan strigat (şi scris) de protestatarii din Piaţa Universităţii, dar lansat, iniţial, de „România Mare“: „Ceauşescu, Ceauşescu/ Fă-i chemare lui Băsescu!“. * Presa ne anunţă că „Rihanna a băut 280 de beri în 14 zile“. A băut? Poate s-a adăpat. Ne putem imagina cum s-a pişat ţiganca asta după o cisternă de beri: ca o iapă-n grajd, cu spume. Vorba cîntecului: „O bere pentru calul meu“.

* LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. Creştere fenomenală a ziarului „Tricolorul“, pe Internet! Astfel, dacă în decembrie 2011 ziarul avea 90.000 de accesări (80.000 de vizitatori) – în ianuarie 2012 a înregistrat 330.000 de accesări (şi 285.000 de vizitatori)!


ALCIBIADE


Revista ROMANIA MARE-NR. 1123-ANUL XXIII-VINERI 3 FEBRUARIE 2012

luni, 30 ianuarie 2012

Jurnalul Revoluţiei, de la Crăciun la Paşte (LV)

26 FEBRUARIE 1990. A venit în ţară, în sfirşit, Iosif Constantin Drăgan. Îi aranjez unele interviuri, la Agerpres şi la Televiziune. Cineva îmi spune că Nicu Ceauşescu îi înjură, din spatele gratiilor, pe toţi cei care vor să-i ia interviuri. În celulă cu Ion Dincă stă inginerul Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. Sînt toţi la Jilava, de-aia a şi fost golită puşcăria de ceilalţi deţinuţi. Nu prea ştiu de ce-a fost închis acest băiat - numai pentru că era ginerele lui Ceauşescu? Ce legătură are? A omorît pe cineva? A furat ceva? A uneltit împotriva Statului sau împotriva Umanităţii? Ce ruşine pe aşa-zisa Justiţie românească! Îl mai ţin minte, vag, pe acest Oprean, venea uneori pe Stadionul din Ghencea, stătea în fotoliile din faţă, alături de alţi doi stelişti pătimaşi, Ion Coman şi Ludovic Fazekaş, în vreme ce Valentin fuma ţigară de la ţigară, numai Pall Mall fără filtru. Au fost vremuri frumoase. Poate şi pentru faptul că era pace şi noi, cu toţii, număram cu cîţiva ani mai puţin. O scenă de viaţă şi de moarte face înconjurul României, fulgerător - Gelu Voican Voiculescu, puşcăriaşul nebun care înfiinţase tribunale ad-hoc, pentru execuţii sumare în toată ţara (cum văzuse el prin filmele latino-americane), l-ar fi întrebat pe Nicolae Ceauşescu dacă n-are cumva remuşcări, la care Nea Nicu i-a răspuns, cu multă demnitate: „Nu, eu voi rămîne ca un Erou în Istoria României!“. Acum, la ora la care scriu rîndurile de faţă, nu ştiu dacă aşa va fi, doar timpul va decide, dar ştiu precis că groparul lui Ceauşescu va rămîne ca un gunoi în Istoria României, de asta poate fi sigur.
După atîtea zile irosite în carcera mea auto-impusă, a venit vremea să ies şi eu la soare. Mai exact, pe terasa „Pescăruşului“, la şosea, alături de Patronul, Mihai Ungheanu, Iosif Socaciu şi alţi amici ai noştri. Seara se face un frig pătrunzător, aşa că intrăm înăuntru. Dăm peste o mare ţigănie, cum n-a fost niciodată într-un asemenea local de tradiţie. Sînt vreo 3-4 mese ţigăneşti, care, efectiv, terorizează pe toată lumea. Mă înapoiez, scîrbit, acasă. Aş fi vrut să mă îmbăt, dar n-am reuşit, am un prag-limită, sub care nu pot coborî niciodată. La TV, noaptea, un evreu şi un armean îşi bat joc de bătrînul Ion Raţiu, hărţuindu-1 cu tot felul de întrebări ironice, de genul cînd şi dacă va candida la Preşedinţia României. Iar româno-englezul zîmbeşte în neştire, naiv sau şiret, încă nu-mi dau seama. Cine l-ar vota pe un om care a lipsit din ţară vreme de o jumătate de veac şi e rupt complet de realităţi? Ce cumplită pedeapsă, să n-ai simţul realităţii! Mai răsfoiesc presa de peste zi. Tot agresivă, tot doldora de ură. îmi cade privirea pe un articol publicat în „Libertatea“ de fostul nostru colaborator de la „Săptămîna“, bătrînul filolog N. Mihăescu. Am surpriza de a vedea cum îl elogiază, din senin, pe un „om al zilei“, Nicolae Manolescu, cel care, alături de Marin Sorescu şi Dumitru Popescu, a instrumentat odioasa tentativă de asasinat moral împotriva lui Eugen Barbu, e vorba de scandalul cu „Incognito“. Iar profesorul Mihăescu elogiază acum „contribuţia acestui excepţional critic la cunoaşterea şi chiar la dezvoltarea literaturii naţionale“, comparîndu-1 cu Titu Maiorescu! De Patronul îmi pare rău, căci nu merita una ca asta. Nu ştiu de ce, dar îmi vine tot mai greu să ţin „Jurnalul“ acesta. La ce bun? Îl va citi vreodată cineva? Nu e prea joasă altitudinea mea, nu mă învîrt într-un sistem de referinţe prea mic, în raport cu marea cultură pe care o tot asimilez, de vreo 30 de ani, şi care dezvoltă o altă anvergură? De ce n-am puterea să mă rup de cotidianul acesta meschin, care ne macină pe toţi şi ne nivelează aşa cum striveşte un compresor asfaltul fierbinte? (Va urma)


CORNELIU VADIM TUDOR



Ziarul TRICOLORUL, nr 2378 / 31.01.2012

NICI OPOZIŢIA NU CREDE ÎN PROPRIILE SONDAJE MINCINOASE

Deşi nu a declarat acest lucru oficial, actuala Opoziţie parlamentară ar fi vrut să confişte fenomenul care se desfăşoară în Piaţa Universităţii, făcîndu-se a nu pricepe că protestele cetăţenilor se îndreaptă împotriva tututror celor care au guvernat România în ultimii 22 de ani. Pe de altă parte, în mod firesc, acest tip de protest ar fi trebuit să aibă loc imediat după ce dezertorii fripturişti de la PSD-PNL, actualul USL, au deturnat votul celor care i-au trimis în Parlament sub sigla unor partide şi s-au îngrămădit să formeze, peste noapte, o nouă formaţiune. Însă USL-ul nu a participat ca atare la alegeri şi nu reprezintă, în mod legal, pe nimeni.
Şi mai grav, a schimbat majoritatea parlamentară, ceea a permis ca în România să se întîmple abuzurile de astăzi. Nu-i nimic, mai bine mai tîrziu decît niciodată, zic românii, resemnaţi. Dar dacă „mai tîrziu“ înseamnă „prea tîrziu“? Vom vedea, pe pielea noastră, la următoarele alegeri. Fiindcă veni vorba, unii membri ai Opoziţiei s-au grăbit să facă declaraţii legate de posibile demisii din Parlament. Adică să contrazică foarte actualul proverb „Cîinele nu pleacă de la măcelarie“. După care s-au dumirit ei cumva, treziţi din diletantismul politic de care dau dovadă, că demisia nu este o soluţie care să schimbe ceva şi s-au răzgîndit. Mintea de pe urmă le-a şoptit că pot să-şi piardă actualele fotolii, „cîştigate“ cu atîta sudoare. Pentru că Puterea n-ar ezita nici o clipă să organizeze alegeri anticipate în colegiile eliberate şi să aplice metoda de fraudare, deja verificată la Neamţ, brevetată de „Pinalti“. Mai mult decît atît, după mintea ei, Opoziţia se poate trezi că pierde şi în faţa unor partide care, la ora actuală, nu se află în Parlament – cele „extremiste“, sau „anti-sistem“, cum se văicărea deunăzi unul din liderii USL. Nu comentăm afirmaţia, complet deplasată şi insultătoare la adresa românilor. Dar aceasta ne demonstrează că nici Opoziţia nu mai crede în propriile sondaje, mincinoase, în care se visează aleasă cu 60% din voturi. Dacă sînteţi atît de încrezători în propriile forţe, de ce nu părăsiţi Parlamentul? De frică? Sau de dragul „ţărişoarei“ şi al „stabilităţii politice“? În legătură cu noile sondaje aruncate pe piaţă, pe lîngă faptul că avem dubii serioase că sînt corecte, începînd cu alegerea eşantionului reprezentativ, rezultatele lor se bat cap, în cap sau sînt contrazise de realităţile din stradă. De exemplu, domnul Crin Antonescu este creditat cu un scor uluitor la Preşedinţia României. Atunci, de ce doi lideri PNL au fost scoşi, în „şuturi” aproape, din mijlocul protestatarilor, pentru că încercau, cu un tupeu inimaginabil, să se identifice cu revendicările acestora? De ce mitingul USL a fost atît de palid? Pentru un procent de 60%, ne-am fi aşteptat la ceva mai mult. În concluzie, sondajul este o minciună sfruntată. Ce este de-a dreptul amuzant e că se contrazice singur şi nu trebuie să fii teribil de inteligent să vezi evidenţa. Se pare că peste 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Acest procent a crescut alarmant în ultimii 12 ani, după ce naţiunea a gustat şi din politicile antinaţionale ale „anticomuniştilor“ lui Emil Constantinescu, vajnici exponenţi ai „schimbării“. Cît de neinstruiţi ne cred cei care, încercînd să ne convingă de faptul că ţara merge într-o direcţie greşită, consideră că românii s-ar întoarce în timp, lăsînd ca PSD-PNL-PDL-UDMR şi, mai nou, UNPR să revină, sub diferite combinaţii şi alianţe, la fel de josnice ca pînă acum, din nou, la Putere? Probabil că ne subestimează în aceeaşi măsură în care îi ignoră pe cei care protestează, la -15 grade, împotriva dezastrului în care a fost tîrîtă România din decembrie 1989 încoace. Sperăm, totuşi, să nu vină vremea ca PRM să spună: „Să nu ziceţi că nu v-am zis!“.


RUXANDRA LUNGU
Preşedinta Organizaţiei de Femei România Mare



Ziarul TRICOLORUL, nr 2378 / 31.01.2012

duminică, 29 ianuarie 2012

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acţiunile antiromâneşti, 2001 (V)

2001

Ianuarie


UDMR l-a ales ca avocat al ucigaşilor maghiari din decembrie 1989, în Harghita şi Covasna, pe senatorul UDMR György Frunda, care s-a prezentat la proces însoţit permanent de echipe ale televiziunii budapestane, Duna TV, sfidînd judecătorii şi publicul. La aflarea verdictului Curţii Supreme de Justiţie, senatorul-avocat al UDMR, György Frunda, a plecat spumegînd de furie şi strigînd că această condamnare înseamnă condamnarea minorităţii maghiare din România. UDMR este chemată la guvernare de către un PDSR aflat în căutarea unei imagini „europene“. Pactul de guvernare este ţinut secret, dar, din „realizările“ celor două partide aflate în cîrdăşie, se pot deduce concesiile făcute hibridului politico-civico-hungarist:
1) Universitate maghiară de stat;
2) Ridicarea limbii maghiare la rangul de limbă oficială în administraţia publică locală;
3) Împroprietăriri din avuţia natională pentru etnicii maghiari şi organizaţiile ungureşti.
PDSR promovează Legea administraţiei publice locale prin care, în contradicţie cu interesele naţionale ale României, limba maghiară este ridicată la rangul de limbă oficială în administraţia publică locală din teritoriile locuite de maghiari şi secui.
Curtea Constituţională, obedientă Puterii, respinge sesizarea de neconstituţionalitate a Legii administraţiei publice locale formulată de către PRM.
PDSR promovează Legea restituirii imobilelor naţionalizate, prin care face cadou populaţiei ungureşti din Ardeal un număr imens de imobile trecute în patrimoniul Statului Român pe căi legale.
Această lege creează pericolul ca toate centrele oraşelor transilvănene să fie trecute în proprietatea unor organizaţii sau cetăţeni de origine maghiară.
Sesizarea de neconstituţionalitate a legii, formulată de către PRM, a fost respinsă de aceeaşi Curte Constituţională aservită Puterii.
Guvernul de la Bucureşti recompensează UDMR, pentru participarea la guvernare, cu importante proprietăţi scoase din avuţia naţională.
Astfel, Staţiunea Sovata (4 hoteluri, 105 vile, 2 lacuri, baza de tratament, numeroase depozite, 200 ha de pămînt) este făcută cadou Serviciilor Secrete ungureşti, fiind vîndută la un preţ ridicol de mic (1,5 milioane dolari) şi, printr-o procedură ilegală, prejudicind Statul Român cu circa 233 milioane dolari.
Seria actelor antinaţionale comise de către PSD în beneficiul concubinei politice UDMR continuă.
Parlamentul de la Budapesta adoptă Legea Statutului maghiarilor din afara graniţelor Ungariei, îndreptată împotriva Slovaciei şi României.
Legea este criticată de toate forurile europene, însăşi Comisia Consiliului Europei de la Veneţia o consideră contrară spiritului şi practicii europene.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei aprobă o Rezoluţie iniţiată de senatorul Corneliu Vadim Tudor, prin care se respinge Legea Statutului maghiarilor din afara graniţelor Ungariei, ca fiind o lege neeuropeană.
Adrian Năstase, preşedintele PDSR, năpîrlit în PSD, manifestă o atitudine ambiguă. Liderul PSD utilizează 3 tipuri de discursuri, în funcţie de auditor: un discurs naţionalist pentru România, unul pro-maghiar în relaţia cu UDMR şi Ungaria şi unul european pe la curţile Europei sau în bucătăria Casei Albe.
Pentru a le face pe plac ungurilor, Adrian Năstase şochează opinia publică românească, dar şi pe liderii moderaţi ai PSD, cu declaraţia de susţinere a Legii legitimaţiei de maghiar, dacă aceasta va fi aplicată pe teritoriul României de către UDMR.


Februarie


16 februarie - UDMR solicită deschiderea de consulate maghiare la Miercurea Ciuc şi Constanţa şi anunţă vizita lui Zsolt Nemeth, subsecretar de Stat ungar.
20 februarie - UDMR promovează un proiect de lege privind înfiinţarea unei universităţi pur maghiare la Cluj-Napoca, fără linie de studiu în limba română.
22 februarie - Partidul România Mare transmite un comunicat prin care acuză tandemul PDSR-UDMR de oficializarea limbii maghiare ca a doua limbă în stat, în urma introducerii ei în administraţia publică locală.
26 februarie - UDMR ameninţă cu retragerea susţinerii acordate partidului de guvernămînt, în cazul în care nu vor primi pădurile cerute pînă în luna iunie 2001.
28 februarie - Într-un interviu dat ziarului „Magyar Hirlap”, Ion Iliescu recunoaşte că UDMR este la guvernare. Marko Bela, în schimb, se declară în continuare în Opoziţie, argumentînd că nu au miniştri sau secretari de Stat.


Martie


2 martie - Aflaţi în vizită privată în judeţele Alba, Arad, Harghita şi Covasna, doi demnitari unguri, ministrul Justiţiei, Ibolya David, şi secretarul de Stat al MAE ungar, Zsolt Nemeth, au avut întîlniri oficiale cu autorităţile locale, fără înştiinţarea Bucureştilor.
3 martie - Senatorul Peter Kovacs-Eckstein cere, în cadrul unei Conferinţe de Presă, retrocedarea imediată a imobilelor aparţinînd bisericilor reformate.
5 martie - UDMR Sfîntu Gheorghe solicită demiterea prefectului judeţului Covasna, Horia Grama, motivînd că acesta dispune numiri în funcţii de conducere fără acordul prealabil al parlamentarilor UDMR. Aceeaşi situaţie se întîlneşte în judeţul Harghita, în cazul prefectului Mircea Duşa.
6 martie - Marko Bela, Adrian Năstase şi Ion Iliescu cad de acord în privinţa vizitei demnitarilor maghiari fără anunţarea oficialităţilor române de la Bucureşti, afirmînd că discuţiile purtate de aceştia cu autorităţile locale „nu ţin de marea politică“.
26 martie - Curtea Supremă de Justiţie condamnă 5 dintre asasinii maiorului Aurel Agache, în decembrie 1989, la Tîrgu Secuiesc, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Dintre aceştia, 3 inculpaţi deja părăsiseră legal România, întrucît instanţa de judecată nu luase măsuri de interdicţie.
28 martie - Marko Bela se plînge la Budapesta că relaţiile cu PDSR nu sînt cele aşteptate.
30 martie - UDMR Cluj avertizează PDSR cu rezilierea protocolului dintre aceştia.


Aprilie


11 aprilie - Condiţionat de sprijinul acordat pentru votarea Legii Bugetului, UDMR şi PDSR încep negocieri în vederea modificării Legii 1/2000 privind restituirea terenurilor agricole şi forestiere.
26 aprilie - Episcopul reformat Laszlo Tökes, preşedintele de onoare al UDMR, aflat în vizită în SUA, afirmă că maghiarimea este în continuare asuprită în România. El este susţinut de episcopul catolic Joszef Templi, care efectua un turneu în SUA şi Canada, însoţind ansamblul coral al Universitătii Creştine Maghiare Partium, în scopul obţinerii de sprijin material, moral şi politic pentru universităţile maghiare din Transilvania.


Mai


1 mai - Ion Iliescu declară că aşteaptă clarificări din partea Ungariei privind proiectul legislativ asupra Statutului maghiarilor din afara graniţelor statului ungar.
2 mai - Ministrul de Externe Mircea Geoană anunţă începerea consultărilor cu omologul ungar. Tibor Toro şi Atila Verestoy dau asigurări că protocolul nu este în pericol şi că nu există probleme majore.
3 mai - UDMR şi-a impus, la Camera Deputaţilor, amendamentele la Legea Regimului Silvic.
8 mai - Senatorul Gheorghi Prisăcaru, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, ia atitudine în problema Legii Statutului maghiarilor din afara graniţelor. (Va urma)

Colonel (r) VASILE ZĂRNESCU



Ziarul TRICOLORUL, nr 2377 / 30.01.2012