Dragă domnule Corneliu Vadim Tudor,
Sîntem un grup de studenţi de la Universitatea „Roskilde“ din Danemarca, al căror proiect de diplomă are ca temă Uniunea Europeană. Mai exact, dorim să surprindem amploarea pe care o cunoaşte euroscepticismul în ultima decadă în Uniune. Încercăm să definim şi să teoretizăm termenul „euroscepticism“ şi, în acest scop, studiem în ce fel este perceput acest concept în întreaga Europă.
Ne adresăm dvs. deoarece dorim să prezentăm (sub forma unei schiţe) modul în care diferite partide recurg în politicile naţionale, cît şi în cadrul Parlamentului European, la ceea ce poate fi descrisă drept ideologie eurosceptică şi nivelul său de propagare. Aceasta va fi coloana vertebrală a analizei noastre privind gradul în care euroscepticismul a fost adoptat în anumite sfere politice şi dacă acestei teorii i se poate da o definiţie comună în întreaga Europă.
Am ataşat o listă de întrebări, sperînd că veţi avea timp să ne răspundeţi. V-am fi recunoscători dacă ne veţi răspunde înainte de 18 noiembrie, deoarece termenul de predare al proiectului este foarte apropiat.
===================
Stimate domnule preşedinte,
Mă numesc Andi Radiu, sînt jurnalist în cadrul trustului de presă „Stranieri în Italia“, editorul săptămînalului „Gazeta Românească“ din Italia, publicaţia cea mai veche şi mai cunoscută din Peninsulă. Vă trimit acest mail cu rugămintea de a ne acorda un interviu pentru cititorii noştri români din Italia, pe care am dori să-1 publicăm săptămîna viitoare.
În cazul în care ne răspundeţi afirmativ, v-aş putea trimite un set de întrebări, sau puteţi alege dumneavoastră metoda de interviu. Vă precizez că, pînă în prezent, am realizat interviuri cu toţi preşedinţii partidelor parlamentare din România şi am dori foarte mult să nu lipsească un interviu cu dumneavoastră. Partidul condus de dumneavoastră are foarte mulţi admiratori în Italia şi, cu siguranţă, mesajele dumneavostră pentru ei ar fi necesare.
În speranţa unui răspuns afirmativ,
Cu respect.
ANDI RADIU,
redactor „Gazeta Românească“ - Italia,
coordonator redacţia „Marche-Romania“
======================
Stimate domnule Vadim Tudor,
După cum bine cunoaşteţi, în cursul procedurii bugetare pentru 2012, Comisia pentru Buget a Parlamentului European a alocat recent 1,5 milioane euro pentru evenimente speciale desfăşurate anual în domeniul sportului, printre care şi Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Braşov 2013. Alegerea celui mai bun candidat va avea loc în curînd. În acest sens, în afară de ceea ce deja cunoaşteţi despre această competiţie, doresc să vă informez asupra unor atuuri pe care FOTE Braşov 2013 le deţine în această competiţie.
Unitatea pentru Sport a Comisiei UE a publicat la sfîrşitul lunii iulie 2011 rezultatele unei evaluări independente, realizată pe „Acţiuni pregătitoare şi evenimente speciale în domeniul sportului“ 2009 şi 2010. Evaluările ediţiilor FOTE din Tampere 2009 şi Liberec 2011 (finanţat în 2010) au fost, fără îndoială, în întregime pozitive. Printre altele, raportul subliniază importanţa FOTE în legătură cu obiectivele din Tratatul privind funcţionarea UE (articolul 165), îndeosebi cu următoarele politici: voluntariat, educaţie, cultură, integrare socială şi tineret. În primul rînd, însă, este subliniată capacitatea FOTE de a intensifica rolul existent al UE în aceste domenii.
FOTE Braşov 2013 îşi propune să asigure continuitatea excelenţei dovedite anterior, unde calitatea organizării acestui eveniment major al sportului european, care adună mii de tineri, a fost posibilă la Tampere 2009 şi Liberec 2011, numai cu ajutorul UE. Mai mult, FOTE Braşov 2013 este o ocazie ideală de a demonstra rolul viitor al UE în domeniul sportului şi de a promova ideea de sport la nivelul celor mai fragede categorii de vîrstă.
Pe de altă parte, în ultimul timp, UE a fost adesea asociată cu criza financiară din ultimii 3 ani, aducîndu-i importante prejudicii de imagine. Evenimentele sportive precum FOTE, care promovează valorile europene, pot contribui la asocierea conceptului UE cu bucuria şi entuziasmul unei competiţii sportive internaţionale, inclusiv la reconcilierea cu tinerii.
Personal, sînt pe deplin convins că FOTE Braşov 2013 este, la acest moment, alegerea strategică cea mai bună pentru promovarea valorilor europene, fiindcă este în acord deplin cu activităţile curente ale instituţiilor europene în domeniul sportului. De aceea, vă rog respectuos să susţineţi în continuare, aşa cum aţi făcut şi pînă acum, demersul nostru în această privinţă.
O dată cu mulţumirile mele anticipate, vă rog să primiţi din partea mea, stimate domnule Vadim Tudor, expresia celei mai distinse consideraţii.
OCTAVIAN MORARU,
preşedintele Comitetului Olimpic
şi Sportiv Român
Bucureşti, 11 noiembrie 2011
Ziarul TRICOLORUL, nr 2319 / 15.11.2011
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu