Stimate domnule Vadim Tudor,
Campania denumită „8ore” cere să se pună capăt transportului pe distanţe mari a animalelor ce urmează să fie sacrificate în Uniunea Europeană. Este o problemă care a fost de multe ori pusă în discuţie de Parlamentul European şi de milioane de cetăţeni europeni, dar care nu a fost încă integrată în legislaţia europeană decît sub forma unei declaraţii generale privind sacrificarea animalelor cît mai aproape de ferma de unde provin, aceasta fiind cea mai bună opţiune. Prezentul Regulament 1/2005 încă permite ca un număr extrem de mare de animale să fie transportate, în condiţii greu de acceptat, pe drumurile europene, uneori chiar pentru cîteva zile, numai ca să fie sacrificate la sosire.
Peste un milion de europeni au semnat deja petiţia care stă la baza campaniei „8ore”, şi pe care puteţi să o accesaţi pe site-ul www.8hours.eu/supporters.eu .
Acestei campanii au decis să i se alăture 110 membri ai Parlamentului European. Puteţi găsi lista cu numele lor pe site-ul de mai sus.
Vă scriu în legătură cu o importantă iniţiativă, care implică în mod direct Parlamentul European: strîngerea de semnături pentru Declaraţia Scrisă 49/2011 privind limitarea, la maximum 8 ore, a duratei transportului pe teritoriul Uniunii Europene al animalelor ce urmează să fie sacrificate. Declaraţia Scrisă, al cărei text îl veţi găsi ataşat, este legată în mod direct de campania celor „8ore”. Declaraţia a fost semnată, pînă acum, de 176 membri ai Parlamentului European, dar, după cum ştiţi, sînt necesare mult mai multe semnături.
Vă scriu pentru a vă solicita să semnaţi Declaraţia Scrisă 49/2011 şi pentru ca şi alţi membri ai Parlamentului European să facă acelaşi lucru.
Vă rog să nu ezitaţi să mă contactaţi, dacă aveţi nevoie de alte informaţii. Sper că veţi fi de acord să sprijiniţi această iniţiativă, în scopul unui tratament uman al animalelor din Europa.
Cu cele mai bune urări.
CHRISTA BLANKE,
Fondatoare şi directoare a Asociaţiei „Îngerii Animalelor”, Rossenstrasse, B-D 80323 Frankfurt
6 febr. 2012
====================
Domnule europarlamentar Corneliu Vadim Tudor,
Gîndind că fiecare europarlamentar, pe lîngă multe alte probleme, reprezintă la nivel european şi problemele majore ale alegătorilor din ţară, îmi permit să vă solicit ajutor în clarificarea unei situaţii personale majore.
Spre documentare privind situaţia de fapt, vă trimit alăturat cópii după sesizarea adresată CNAS Bucureşti şi consilierului prezidenţial pe probleme sociale şi copiile după chitanţele cu care am achitat sumele facturate de spitalele din Franţa, plătite prin fiul meu, Dimache Florin Liviu. Vă rog, deci, cînd aveţi activitate la Strasbourg şi sînteţi însoţit de un consilier personal, să-l trimiteţi la CAS Strasbourg să ceară următoarele relaţii: 1) Dacă am posedat card european de sănătate, ce reprezintă sumele facturate şi pretinse spre a fi achitate; 2) De ce este obligatoriu ca CAS Prahova să consulte CAS Strasbourg cît să-mi deconteze din sumele facturate şi plătite? Eu sînt asigurat în România, plătesc 95 lei noi lunar în ţară, nu în Franţa. Nu înţeleg nimic şi consider că la mijloc e o mare gogoriţă. 3) În ce ţară europeană un cetăţean asigurat mai plăteşte pentru o zi de spitalizare pensia pe o lună (300 de euro)? Dacă are o spitalizare mai lungă, de unde ia aceste pensii anticipat? Doamna consilier Popescu, de la CAS Prahova, care se ocupă cu asemenea probleme, afirma că la mijloc este o neînţelegere a situaţiei din partea CAS Strasbourg, unde să fac contestaţie.
De aceea, apelez de dumneavoastră să mă ajutaţi în rezolvarea acestei probleme, în care, din 2.383,80 euro, am fost întiinţat că mi se vor deconta 162 euro.
De ce vă cer ajutor? Pentru că nu am posibilitatea să returnez creditorilor particulari, la timpul stabilit, cei 5.000 de euro împrumutaţi.
Vă mulţumesc din suflet.
Prof. CORNEL DIMACHE
Ziarul TRICOLORUL, nr 2391 / 15.02.2012
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu