1) Pactul fiscal se adresează ţărilor din zona euro. România face parte din zona non-euro. România nu trebuie să semneze Pactul fiscal (indiferent de denumire) la 1 martie 2012. Ţara noastră nu este pregătită să-şi asume prevederile acestui Pact, prin care este forţată să recapitalizeze FMI-ul cu 500.000.000 de euro pe an. Este imperios necesar ca specialiştii, economiştii români să examineze şi să dezbată temeinic acest Pact fiscal, avantajele şi inconvenientele sale pentru o ţară mică şi săracă, cum este ţara noastră.
România nu mai poate suporta noi lovituri economice şi financiare, întrucît sărăcia în massă face imposibilă viaţa cetăţenilor acestei ţări. Avem cele mai scăzute pensii şi salarii din Uniunea Europeană, cel mai scăzut nivel de trai. Milioane de români sînt la nivelul sărăciei absolute.
2) Preşedintele Traian Băsescu, în mod total nejustificat, s-a grăbit să-şi exprime opţiunea pentru semnarea Pactului fiscal la 1 martie 2012.
3) Propunerile noastre către autorităţi sînt următoarele:
a) Să se organizeze o dezbatere publică, timp de cel puţin 6 luni.
b) Să se constituie un Comitet format din cel puţin 100 de economişti cu experienţă, care să-şi exprime, sub semnătură, poziţia şi să participe la dezbateri. În urma unor examinări la nivelul acestui Comitet, să se formuleze poziţia acestuia în legătură cu avantajele şi inconvenientele Pactului fiscal, cu propunerea de opţiune, care să fie înaintată Guvernului şi Parlamentului, în vederea luării unei decizii.
c) Fiind vorba de suveranitatea ţării şi de consecinţele extraordinare în plan economic şi social ale Pactului fiscal, este necesar să se organizeze un Referendum Naţional, pentru a exista o aprobare a poporului suveran.
Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”
FLOREA DUMITRESCU
GHEORGHE STROE
CRISTIAN APOSTOL
15 februarie 2012
Ziarul TRICOLORUL, nr 2392 / 16.02.2012
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu